Bir Haftada Sınav Kazandıran Taktikler! Uzmanlar Üniversite Sınavını Kazandıracak Taktikleri Açıkladı!

Bir Haftada Sınav Kazandıran Taktikler! Uzmanlar Üniversite Sınavını Kazandıracak Taktikleri Açıkladı!

Sınav yaklaşırken pek çok aday, sınavı kazanabilmek için pek çok yola başvuruyor. Tüm sene bu anı bekleyen pek çok aday, çalışmanın yanı sıra sınav esnasında yapabilecekleri merak ediyor. Uzmanlar sınavda stres ile başa çıkmanın yollarını anlattı.

Üniversite sınavı yaklaşırken pek çok öğrenci çalışmanın yanı sıra sınavda yapabileceklerini merak ediyor. Ne kadar çok çalışılmış olunursa olunsun sınav esnasında yapılabilecek en ufak hata tüm öğrencilerin korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu nedenle sınav günü geldiğinde adayların sınav konuları dışında bilmesi gerekenler vardır. Uzmanlar da bu konu hakkında adayları rahatlatacak ve işlerini kolaylaştıracak bilgileri paylaştı. Peki sınavı kazanmak için neler yapılabilecek? Sınavda nasıl davranılması gerekir? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Sınavda Önce Neler Yapılmalıdır?

Sınav günü gelmeden önce sınava hazırlık olması amacıyla yapılması gerekenler vardır. Öncelikle sınavın en büyük düşmanı panik ve strestir. Yalnızca sınav esnasında değil, sınavdan önce de stresli olmak oldukça zarar verici bir durumdur. Bu nedenle adım adım sınavdan önce yapılabileceklerin bilinmesi gerekmektedir. Sınavdan önce adayların yapabileceği bazı önemli adımlar şu şekildedir;

  • Öncelikle hem stresi azaltmak hem de bilgilerin karışmaması adına sınavdan 1 ya da 2 gün önce çalışmanın bırakılması önemlidir.
  • Özgüvenli olmak her konudan önce gelmektedir, bilgilerinden ve kendinden emin olan adaylar her zaman bir adım önde olmaktadır.
  • Vücudun ve zihnin dinlenmiş olması da önemli görülen bir detaydır, adayların kendilerini iyi hissettirecek şeyleri yapması oldukça iyi gelecektir.
  • Sınavda uyku probleminin çekilmemesi adına sınava yakın bir dönemde sınava uygun bir şekilde uykunun düzenlenmesi önemlidir. Daha da önemlisi uykunun alınması ve vücudun kendini sağlıklı hissetmesi gerekmektedir.
  • Motivasyon, özgüvenden sonra en önemli unsurlardan görülmektedir. Adayların motivasyonlarını düşürebilecek kişiler ile konuşmaması ve programları izlememesi önemlidir.
  • Adayların vücut sağlığına dikkat etmesi gerekmektedir. Psikolojik olarak ya da fiziksel olarak hasta olmamak ya da hasta hissetmemek oldukça önemlidir.
  • Adayların sınava girecekleri okulları önceden görmelerinde fayda vardır, sınav günü mesafeyi ve trafiği göz önünde bulundurarak hareket etmeleri gerekmektedir.
  • Sınav için adayların mutlaka kendilerini rahat hissedecek kıyafetler seçmeleri gerekmektedir. Rahatlık en önemli unsurlardan biridir.

Sınavdan önce bu unsurlara dikkat eden adayların yapmaları gereken tek şey, bilgilerini sakince sınav optiğine geçirmektir. Uzmanlara göre sınava girecek olan adayların en büyük düşmanları stres, panik ve kaygıdır. Bu üçünden hem sınav öncesi hem de sınav esnasında uzak durabilen adayların başarılı olma olasılıklar istatistiksel açıdan da daha yüksektir.

Bir diğer önemli nokta ise adayların yakınlarının tutumlarıdır. Adayların stresini azaltmak yerine daha çok stresini artıracak cümleler kullanmak ya da adaylardan daha kaygılı durmak başarıyı düşüren unsurlardandır. Bu faktörleri bilerek hareket eden adayların, sınavın her şey olmadığını ve tekrarının olabileceği düşüncesiyle rahat ve kaygısız bir sınav süreci geçirmek mümkündür.