BİLSEM Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Sınav Sonuç Takvimi, BİLSEM Sınav Sonuç Sayfası

BİLSEM Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Sınav Sonuç Takvimi, BİLSEM Sınav Sonuç Sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM sınav tarihlerinin yanı sıra sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. BİLSEM sınav sonuçları kullanıcılar tarafından sık araştırılırken ne zaman açıklanacağı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. BİLSEM Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? BİLSEM Sınav Sonuç Takvimi, BİLSEM Sınav Sonuç Sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM sınav tarihlerinin yanı sıra sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. BİLSEM sınav sonuçları kullanıcılar tarafından sık araştırılırken ne zaman açıklanacağı ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

BİLSEM ön değerlendirme süreci ile ilgili tarih takvimi merak ediliyordu. Ön değerlendirme süreçleri 19 Mart tarihi ile 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Değerlendirme süreçleri halen sürerken, değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklanacak.

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM değerlendirme sonuçları 13 Mayis 2022 tarihi ile birlikte açıklanacak. Bununla birlikte kayıt haklarını kazanmış öğrenci isimleri 19 Ağustos tarihinde paylaşılacak.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM ya da tam ismiyle Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye'deki özel yetenekli öğrencilerin yetenekli oldukları alanları fark etmeleri ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla, okullarına ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlar olarak tanımlanıyor.

BİLSEM SINAVLARINA KİMLER KATILIYOR?

Normal eğitime nazaran özel eğitim programlarının uygulandığı BİLSEM eğitim programları, her yıl sınavla gerçekleşen alımların akabinde başlıyor.

BİLSEM sınavına öğrenciler bireysel olarak başvuru yapamıyor. Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilsem sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılan bir sınavdır.