Bakan Özer açıkladı! İlkokul öğrencilerinin yardımcı kaynakları hazır!

Bakan Özer açıkladı! İlkokul öğrencilerinin yardımcı kaynakları hazır!

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yardımcı kitaplarda yeni gelişme! Bakan Özer kitapların hazır olduğunu açıkladı! Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan kısa bir süre önce konuşmasında öğrencilere ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakların da verileceğini açıklamıştı. Bu uygulama ile birlikte artık yeni eğitim - öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerin ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kitaplara da sahip olacağı öğrenildi. Yardımcı kitap almakta sorun yaşayan aile ve öğrenciler için sevindirici olan bu gelişmeler, öğrenciler ve aileler tarafından yakından takip edilirken konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bakan Özer, bugün yaptığı açıklamada konunun detaylarından bahsetti. Detaylarının yanı sıra ise bazı seviye öğrencilerin yardımcı kitaplarının hazır olduğu öğrenildi. Yavaş yavaş yeni öğretim yılına kadar tamamlanacak olan bu yardımcı kaynakların hazırlıkları devam ediyor.

Bakan Özer öğrencilere müjdeli haberi şu sözler ile verdi;

"Bu anlayıştan hareketle dil becerilerinin gelişiminin önemi de göz önünde bulundurarak Türkçe ve İngilizce dersleri için sınıf düzeyinde süreç değerlendirmeye yönelik etkinlik kitapları ve bu kitapların kullanımında öğretmenlere rehberlik etmek amacıyla öğretmen kılavuz kitaplarından oluşan setler hazırlamaya başlamıştık. Türkçe ve İngilizce dersleri için ilk kez hazırlanan 2. sınıf düzeyinde etkinlik kitapları ve öğretmen kılavuz kitaplarından oluşan yardımcı kaynak setleri tamamlandı ve yeni eğitim-öğretim yılından itibaren okutulmaya başlanacak. Bunun yanında 3. ve 4. sınıflara yönelik Türkçe ve İngilizce yardımcı kaynak setlerinin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Türkçe ve İngilizce Öğretim Programları temel alınarak hazırlanan etkinlik örnekleriyle sınıf içi ölçme ve değerlendirme uygulamalarının zenginleştirilmesi, öğretmenlerin süreç değerlendirmeye yönelik yetkinliklerinin artırılmasını amaçlıyoruz." diye açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin, Türkçe ve yabancı dil derslerinde tamamlayıcı ölçme ve değerlendirme yaklaşımlarının kullanılmasını istediklerini ifade ederek, şu bilgilere yer verdi:

"Bu hedef doğrultusunda, süreç değerlendirme temel alınarak hazırlanan yardımcı kaynak kitapların ülke genelinde yaygınlaştırılmasının, sınıf içi ölçme ve değerlendirme uygulamalarının geliştirilmesine ve süreç değerlendirmeye yönelik iyi örneklerin artmasına katkı sağlamasını planlıyoruz. Bu bağlamda dil eğitimi, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren farklı mekanizmalar ve öğretim materyalleri ile güçlendirilerek ve ölçme değerlendirme sistemi yeniden şekillendirilerek Bakanlığımızca daha iyi noktalara taşınacaktır."