Azerbaycan Yurt Ücretleri Ne Kadar 2022

Azerbaycan Yurt Ücretleri Ne Kadar 2022

Azerbaycan'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin araştırdıkları bir diğer konu da öğrenci yurtları oldu. Peki Azerbaycan'da yurt fiyatları ne kadar? Detaylar gursesgazetesi.com'da

Öğrencilerin Azerbaycan'da üniversite kazandıktan sonra ya da tercih etmeye karar verdiklerinde ilk endişesi konaklama oldu. Hiç bilmedikleri ülkeye okumaya giden öğrencilerin bu endişesi için ülkemizde de olduğu gibi ilk devreye giren yurtlar oldu. Konaklama açısından tüm sıkıntıları ortadan kaldırmayı amaçlayan öğrenci yurtlarında nasıl konaklanabileceği merak konusu oldu. Peki Azerbaycan öğrenci yurtları ne kadardır?

Azerbaycan Yurt Ücretleri

Öncelikle her ne kadar yurtlar öğrenciler açısından bir bakıma kurtarıcı gibi görülse de Türkiye'deki sınav dönemi ile üniversiteye yerleşme, Azerbaycan ile aynı değildir. Azerbaycan'da yurtlar Mayıs ve Haziran aylarında neredeyse tamamen dolmaktadır. Bu yüzden Türkiye'den okumak için giden öğrencilerin ilk sene yurtta kalma şansları neredeyse sıfıra yakın görülmektedir. Fakat bu şansı elde eden kişiler tarafından da ücretler merak konusu olmuştur. Peki Azerbaycan'da yurt ücretleri ne kadardır?

Azerbaycan'da devlet yurtlarında kalmak isteyen kişiler için yurt fiyatları 70 Manat ile 100 Manat arasında değişiklik göstermektedir. 14 Mayıs 2022 tarihi yani bugün 1 Manat 9,11 TL'ye eşittir. Fiyat hesabını gidecek olan öğrencilerin bu şekilde yapmaları gerekmektedir. Fakat bahsettiğimiz gibi devlet yurtlarında doluluğa rastlandığı için Türk öğrencilerinin tercih etmesi pek mümkün olmamaktadır.

Bu sebeple alternatif konaklama yerlerine başvurmakta fayda görülmektedir. Bu alternatif konaklama yerleri ise özel yurtlar ve otellerdir. Azerbaycan'da özel yurt ve oteller genellikle 2 ya da 4 kişilik olmaktadır. Bu yurt ve otellerin avantajı ise devlet yurtlarına oranla daha konforlu ve konaklayacak yerin bulunmasıdır. Bu sebeple Türkiye'den giden öğrencilerin pek çoğu yurt ya da otelleri tercih edebilmektedir. Azerbaycan yurt ve öğrenci otellerinin konaklama fiyatları ise aylık 270 Manat ile 340 Manat arasında değişkenlik göstermektedir. Fakat bu ücretler bazen giden öğrenciler için oldukça fazla gelebilmektedir. Bu sebeple öğrencilerin en çok tercih ettiği yollardan biri de evler olmuştur.

Azerbaycan'da evlerde konaklamak isteyen öğrencilerin aylık ödemeleri gereken ücret konaklamak istenilen semte göre değişiklik göstermektedir. Fakat genel olarak ev kiraları 85 Manattan başlamaktadır. Bu nedenle evler oradaki öğrenciler için en avantajlı görülen konaklama alanlarından biridir. Bu ücretler seneden seneye elbette değişiklik gösterebilmektedir.