AYT 2022 Şurama saplanan şeye özlem demeselerdi bıçak derdim" sorusunun cevabı neydi?

AYT 2022 Şurama saplanan şeye özlem demeselerdi bıçak derdim" sorusunun cevabı neydi?

Bugün adayların girdiği AYT sınavında sorulan sorular dikkat çekti. Özellikle bazı sorular adaylar tarafından sosyal medya platformlarında hızla paylaşılmaya başlandı. Peki; AYT 2022 "Şurama saplanan özlem demeselerdi bıçak derdim" sorusunun cevabı neydi?

Dün başlayan YKS maratonu bugün AYT sınavı ile son buldu. Adayların bu sabah girdiği sınav az önce son buldu. Sınavın hemen ardından üniversite adayları bazı soruları sosyal medya platformlarında paylaşmaya başladı. Peki; AYT 2022 Şurama saplanan özlem demeselerdi bıçak derdim sorusunun cevabı neydi?

AYT'den en çok merak edilen sorulardan biri şu şekildeydi;

"“Seni ne kadar özlediğimi keşke anlatabilsem.” gibi düz bir cümleyle karşılık bulan özlem, şairin dilinde bir çırpıda “Şurama saplanana özlem demeselerdi, bıçak derdim.” ifadesine dönüşebiliyor. Bu farklılaşma kültürler arasında da görülebiliyor. Kişinin iç sıkıntısının artması ve herhangi bir şey yapma konusunda isteksizlik yaşaması olarak tanımlanan depresyon hâli, Japonlarda “ruhun üşümesi” olarak ifade edilirken Anadolu’da ise “gönlün yorulması” şeklinde niteleniyor."

Sorusunda hangisine ulaşılabileceği sorulmuştu. Cevap ise yayınlanan cevap anahtarına göre D seçeceği olarak verildi. "Duyguların ifadesi sanatçı ve toplum dikkatiyle sıradanlıktan kurtulur."