Almanya Üniversite Ücretleri Ne Kadar 2022?

Almanya Üniversite Ücretleri Ne Kadar 2022?

Türkiye'den Almanya'ya giderek eğitim almak isteyen pek çok vatandaş, oradaki eğitimin maliyetini merak etmektedir. Peki 2022 yılı için Almanya üniversite ücretleri ne kadardır?

Almanya'da çalışmak ve okumak için pek çok vatandaş fırsatları değerlendirebilmek için bu konuda araştırma yapmaktadır. Türkiye'den pek çok vatandaş, eğitimlerini Almanya'da tamamlayarak, o ülkede iş imkanı yaratabilmek için eğitim fırsatlarını takip etmektedir. Bu nedenle pek çok öğrenci Almanya'daki eğitimin maliyetlerini araştırmaktadır.

Almanya'da Üniversite Ücretleri Ne Kadar?

Ülkedeki üniversitelerin maliyetlerine bakmadan önce, oradaki eğitimlerin süresine ve şekline bakmakta fayda vardır. Türkiye'deki üniversiteler ile Almanya'daki üniversitelerin eğitim şekli ve süresi oldukça farklıdır. Orada konaklamak için neler yapılabileceğine bakmak isteyen kişilerin, bu bilgilere hakim olması son derece önemlidir. Almanya'daki normal bir üniversitenin eğitim süresi 3 sene olarak belirlenmiştir. Yani 6 dönemden oluşmaktadır. 4 sene okunan bölümler ve üniversiteler o ülkede oldukça nadir görülmektedir. Genellikle üniversiteler her zaman 3 sene şeklindedir. Almanya'da meslek yüksek okulunda okuyarak meslek becerilerini geliştirmek isteyen kişiler ise yine diğer bölümlerde olduğu gibi 3 sene kadar eğitim görmektedir Sanat üzerine okumak için kayıt yaptıran kişiler de 3 sene eğitim görmektedir. Fakat Türkiye'de olduğu gibi Almanya'da da Sanat Yüksek Okullarına giriş yapabilmek için bazı becerilere sahip olmak gerekmektedir. Bu becerilerin test edilme şekli girmek istediğiniz üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Peki Almanya'da Üniversite ücretleri ne kadar?

Almanya Üniversite Ücretleri

Almanya'da üniversite eğitimi almak tamamen ücretsizdir. Üniversitelere verilmesi gereken herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Fakat yalnızca Türkiye'de olduğu gibi orada da senelik harç parası yatırılmaktadır. Bu harç ücretleri de seneden seneye değişiklik gösterse de şu an yaklaşık olarak 500 ile 1500 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

Türkiye'den Almanya'ya giderek eğitiminizi tamamlamak istiyorsanız, yapmanız gereken belli başlı şartlar da bulunmaktadır. Orada üniversite okuyabilecek bir maddi gelirinizin olduğunu kanıtlamanız için banka hesabına belli bir miktar para yatırmanız gerekmektedir. Almanya hükümetinin belirlediği bu ücret geçen sene için 10.332 Euro olarak belirlenmişti. Bu parayı yatırıp bir bakıma gelir olarak gösterdikten sonra ülkeye giriş izni verilmektedir. Öğrencilik dönemi boyunca bu hesaplardan yine hükümetin karar kıldığı seviyede harcama yapılarak para harcanabilmektedir.

Bunun yanı sıra vize alabilmek için B1 seviye Almanca da aranan şartlardan birisidir. Bu şartları karşılayan ve üniversite sınavından gerekli olan puanı aldıktan sonra yerleşen her öğrenci, ücretsiz bir şekilde eğitim görülebilmektedir.