Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışmak İsteyen Kadınlar İçin Yeni Projesini Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışmak İsteyen Kadınlar İçin Yeni Projesini Duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan proje, eğitim ve istihdama katılmak isteyen kadınlara yeni alanlar açılmasını hedeflemekte.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim ve istihdama katılmak isteyen kişilere yönelik yeni proje uygulanmaya başlanacak. Uygulama kapsamında 18-29 yaş arasında bulunan eğitim ve çalışma faaliyetleri göstermeyen kadınların katılım sağlayabileceği proje oluşturulacak. Projeye destek veren diğer kurum ise Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Sabancı Vakfı olarak görünmekte.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında ekonomik hayata yönelik çalışmalarda kadınların rolü daha fazla öne çıkarılmış olacak. Eğitim ve istihdama dahil olmak isteyen genç kadınlar projeye katılarak ekonomik ve toplumsal hayata daha aktif bir rol üstlenebilecekler.

Türkiye İstatistik Kurumu 18 ile 29 yaş arasındaki, eğitim faaliyetlerinde bulunmayan genç nüfusa NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamdaki Gençlere) tanımlamasını kullanmakta. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı çalışmada bu genç nüfusta bulunan kadınların eğitim ve istihdama katılması sağlanacak. Yapılan projenin üç yıl sürmesi beklenirken Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Mardin, Trabzon ve Van bölgeleri 11 pilot il olarak belirlenmiş durumda. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık projeye fazlasıyla önem verildiğini belirterek "Yaş olarak son derece dinamik bir yaşta ve istihdama katıldığında çok verimli olabilecek bir grubun atıl kalmasına gönlümüzün razı olması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

İlk olarak Diyarbakır, Adana ve İzmir'de 18-29 yaş arasındaki kadınların neye ihtiyacı bulunduğunu ve eğitim durumları hakkında saha araştırılması yapılacak. Araştırma sonucunda eğitim ve istihdamda bulunmayan 18 ile 29 yaş arasındaki kadınların, ihtiyaçlarına göre yeni alanlar belirlenerek kadınların isteği doğrultusunda çalışması sağlanacak. Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında dijital bir portal da oluşturulacak. Portal içerisinde NEET kadınlarının yararlanabileceği zengin içerikler ve bilgiler yer alacak.