2022 YKS sınavı kaçta başlayacak, ne kadar sürecek?

2022 YKS sınavı kaçta başlayacak, ne kadar sürecek?

Yarın yapılacak olan YKS sınavı için hem öğrenciler hem de öğrencilerin yakınları büyük bir heyecan yaşamaya başladı. Peki YKS sınavı ne zaman başlayacak, ne kadar sürecek? İşte detaylar...

Her sene olduğu gibi bu sene de yapılan YKS sınavı, adaylar için büyük bir heyecan yarattı. Gelecekteki mesleklerini seçmek için büyük bir adım olan bu sınav için tüm sene çalışan adaylar, kendilerini göstermek ve yapabildikleri alanlarda hedeflerine ulaşmak için yarın ve diğer gün olmak üzere iki sınava girecekler. Tüm adaylar bu sınavın heyecanını yaşarken, bunun yanı sıra onların aileleri ve yakınları da bu heyecana ortak oldular. Tüm sene onlar da sınava girecek gibi adaylara destek olurken, sınav günlerinde de yanlarında olabilmek ve destek vermek için okulda, onları beklemek için hazırlar.

Sınava saatler kala özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar sınava geç kalmamak için adaylar önceden okul yerlerini kontrol ettiklerini dile getirdiler. Her sene yaşanan ve üzücü görüntülere neden olan sınava geç kalmış adaylar, bu durumu yaşamamak için bu defa mesafeleri de kontrol ettiler. Sınav hakkında merak edilenler, hala sürerken en çok merak edilen konular arasında da sınavın ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceği yer aldı. Toplamda 3 oturumdan oluşacak olan sınavların ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceği merak edilenler arasındaydı. Peki yarın ve diğer gün olmak üzere sınav ne zaman başlayacak ve oturumlar ne kadar sürecek? İşte sınav hakkında tüm detaylar...

18 Haziran 2022 TYT Sınavı Ne Zaman Başlayacak?

Birinci oturum olan TYT sınavı 18 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak. 120 soru olan sınav için ise toplamda 165 dakika süre verildi. Yani sınav 12.45'te sona erecek.

19 Haziran 2022 AYT Sınavı Ne Zaman Başlayacak?

İkinci oturum olan AYT sınavı 19 Haziran Pazar günü saat 10.00'da başlayacak. 160 soru olan sınav için ise toplamda 180 dakika süre verildi. Yani sınav 13.00'da sona erecek.

19 Haziran 2022 YDT Sınavı Ne Zaman Başlayacak?

Yabancı dil alanında sınava girecek olan öğrencilerin için sınav 19 Haziran Pazar günü 15.30'da başlayacak. 80 soru olan sınav için ise toplamda 120 dakika verildi. Yani sınav 17.30'da sona erecek.