2022 Yaz Tatili Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanacak?

2022 Yaz Tatili Ne Zaman? Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Yazın yaklaşması ve dönemin sonuna gelinmesi ile birlikte yaz tatilin ne zaman geleceği merak edildi. Peki bu dönem okullar ne zaman kapanacak?

Dönem sonunun yaklaşması ile birlikte okulların ne zaman tatil olacağı ve öğrencilerin heyecanla bekledikleri yaz tatillerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Eğitim şeklinin sık sık değişmesi ile birlikte okulların açılış ve kapanış tarihlerinde olan farklılıklar, bu tarihlerin belirsizliğine de neden oldu. Özellikle yeni çıkan ara tatillerin uygulamaya geçirilmesinin ardından tatillerin çoğalması ile birlikte bu tatillerin tarihlerinin de merak edilmesine yol açtı. Peki bu sene okullar ne zaman kapanacak? Bahar dönemi okullar ne zaman sona erecek? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

Yeni sistem ile okullarda farklı şekillerde tatiller uygulanmaya başladı. Ara tatillerin de yürürlüğe girmesi ile birlikte bu seneki tatillerin tarihleri hem öğrenciler hem de veliler tarafından merak edildi. Sosyal medyada ve internet sitelerinde bu konu ile ilgili paylaşımların yanı sıra internette veliler ve öğrenciler bu konu ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki bu seneki tatillerin tarihleri nasıl olacak?

2022 Okulların Tatil Tarihleri

Okulların bu sene ilk eğitime başladıkları tarih 6 Eylül 2021 idi. Bu tarihten sonra yeni sisteme geçildiği için bu sene yarıyıl tatiline kadar bir ara tatilin verilmesine kararlaştırıldı. Ocak ayında yapılacak olan yarıyıl tatilinden önce 15 Kasım 2021 tarihinde ilk ara tatil verildi. Bu tatil süresi MEB tarafından bir hafta olarak kararlaştırıldı. Bir haftalık ara tatil sürecinin ardından eğitime kaldığı yerden devam edildi. Ardından Ocak ayına kadar eğitime devam edildi. Ocak ayında ise yarıyıl tatili verildi. 24 Ocak 2022 Pazartesi günü verilen yarıyıl tatili 4 Şubat 2022 tarihine kadar devam etti. Bunun üzerine bir sene içerisinde yalnızca iki tane tatil süreci kaldı. 2. kez verilecek olan ara tatil ise yarıyıl ile yaz tatili arasında oldu. 8 Nisan 2022 tarihinde olan ara tatil yine bir hafta sürdü. Peki yaz tatili ne zaman olacak? Bu dönem okullar ne zaman bitecek?

2022 Yaz Tatili Ne Zaman?

Bu seneki okulun bitiş ve yaz tatiline giriş tarihi MEB takvimine uygun olarak açıklandı. Bu sene yaz tatili 17 Haziran Cuma günü olacak.