2022 Şahıs şirketi kurunca KYK bursu kesilir mi?

2022 Şahıs şirketi kurunca KYK bursu kesilir mi?

Türkiye'de üniversite eğitiminde devlet tarafından geri ödemeli veyahut geri ödemesiz verilen KYK burs kredi ödemeleri başvuran her vatandaş alabiliyor. 2022 Şahıs şirketi kurunca KYK bursu kesilir mi?

Türkiye'de üniversite eğitiminde devlet tarafından geri ödemeli veyahut geri ödemesiz verilen KYK burs kredi ödemeleri başvuran her vatandaş alabiliyor. Kredi ödemeleri kesin olarak çıkarken burs ödemeleri ise kişinin ailenin maddi durumlarına göre farklılık gösterebiliyor.

Ülkede gelişen dijital çağ ile birlikte öğrenciler ek gelir arayışlarına girerken bu süreçte KYK burslarının kesilip kesilmeyeceğini araştırmaktadır. Türkiye'de eğitim öğretim gören öğrencilerin ek iş yapmaları durumunda kendilerinden talep edilen şahıs şirketi (küçük ölçekli defter) kurulumlarında ise KYK bursunun kesilip kesilmediği merak ediliyor.

Gürses Gazetesi editörleri ise Kredi ve Yurtlar Kurumu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında ise merak edilen konulara yanıt buldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gelen bilgiler doğrultusunda ise şahıs şirketi kurmak KYK bursunu veya kredisini keser mi sorusuna en doğru yanıtlar haberde yer alıyor. Haberi okumaya devam edin!

ŞİRKET KURUNCA KYK BURS KREDİ ÖDEMELERİ KESİLİR Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından elde edilen bilgilere göre burs ödemesi alan (geri ödemesiz) öğrencilerin şahıs şirketi kurulumlarında herhangi bir kesilme işlemi gerçekleştirilmez. Öğrencilerin merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan şahıs şirketi kurulduğunda KYK bursunun kesilmesine ilişkin detaylara ulaşıldı.

Bağ-Kur'lu gözükecek öğrenciler şahıs şirketi döneminde burs kesintisine uğramıyor. Geri ödemesiz burs almaya hak kazanan kişilerin merak ettiği konu çözümlendi. Gelen bilgiler doğrultusunda ise geri ödemeli (KYK kredi ödemesi) almaya hak kazanan öğrencilerde de bu durum aynı şekilde devam etmektedir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gelen açıklamalar neticesinde herhangi bir şekilde şahıs şirketi kurulumlarında ödemelerin kesilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı bilgisine ulaşıldı. Gelen bu bilgiler sonrasında ise öğrenciler rahat bir nefes aldı.

Bu bilgiler güncel olup Kredi ve Yurtlar Kurumu çağrı temsilci aranarak öğrenilmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda ise merak edilen fakat internet ortamında herhangi bir bilgiye rastlanılmayan konu çözümlenmiş oldu. Şahıs şirketi ve KYK burslarına ilişkin detaylar ve merak ettiğiniz soruları yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

KYK ile ilgili mevzuatlar her 5 senede bir güncellenerek gündeme uygun bir hale getirilir. Gelişmeler gelirse bu sayfada yer almaya devam edecek!