2022 MEB E-Sınav Ehliyet Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı? Ehliyet Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

2022 MEB E-Sınav Ehliyet Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı? Ehliyet Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Ehliyet almak isteyen vatandaşlar ehliyet sınavlarını tamamladı. Teorik eğitim alarak yazılı sınava giren vatandaşlar, sınavdan geçmeleri durumunda direksiyon sınavına girmeye hak kazandılar. Peki; MEB E-Sınav sonuçları açıklandı mı?

Araç sürmek isteyen vatandaşların resmi bir ehliyet kursundan eğitim almaları gerekmektedir. Ehliyet kursu ya da sürücü kursu olarak bilinen ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumlardan teorik ve pratik sürücü belgesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan vatandaşlar, ilk olarak teorik sınava giriş yapar, sonrasında ise direksiyon sınavı olarak adlandırılan pratik sınav ile sürücü belgesi almaya hak kazanırlar.

2022 Ehliyet Sınavları Ne Zaman?

Ehliyet sınavları yıl içinde bir kez yapılan bir sınav değildir. Ehliyet sınavları, her ay düzenli olarak sürücü kursları tarafından düzenlenen bir sınavdır. Her ayın ilk 10 günü içerisinde ehliyet başvuruları alınmaktadır. Sınav tarihleri ise sınav merkezinin yoğunluk tarihine göre belirlenir. Hafta içi ya da haftasonu düzenlenen sınavlar 45 dakika süresindedir. Sınava girecek olan adayların, sınav saatinden en az 15 dakika önce sınva yerinde olmaları gerekir.

Teorik sınav tarihleri; eğitim alınan sürücü kursunda belirlenir. Teorik sınavlardan baraj puanı geçmiş olan adaylar ise, baraj puanı geçmiş kabul edilir ve pratik sınava giriş hakkı kazanırlar.

Ehliyet Sınavı En Az Kaç Puan Almak Gerekiyor 2022?

Teorik ehliyet sınavında her soru eş değer puana sahiptir. Sınava giren adaylar, 100 puan üzerinden değerlendirilir ve en az 70 puan almaları gerekir. Sınavda toplamda 50 soru bulunmaktadır. 50 sorudan oluşan bu sınavda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. En az 35 soruya doğru cevap verilmesi, sınavda başarılı sayılmak için yeterli olan 70 puana denk gelmektedir.

E-Sınav Sonuçlarına Nereden Bakılır?

Ehliyet sınavına giren vatandaşlar sınav sonuçlarını nereden öğrenebileceklerini araştırıyor. Peki; MEB E-Sınav sonuçları nereden ilan edilir, adaylar sınav sonuçlarına nereden bakabilir?

Ehliyet sınav sonuçları; "https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama" adresinden öğrenilmektedir. Sürücü belgesi teorik sınav sonuçlarını öğrenmek için bağlantıyı kullanan adayların web sitesine girdikten sonra T.C. kimlik numarasını ve güvenlik kodunu girmesi gerekir.

Ehliyet Sınav Ücretleri Kaç TL 2022?

Ehliyet sınav ücretleri ikiye ayrılır. 2022 yılının başında gelen zamma göre sürücü ehliyetine sahip olmak isteyen vatandaşların, yazılı sınav için 130 TL, direksiyon sınavı için ise 160 TL ödeme yapmaları gerekmektedir.