2022 Lisans KPSS ne zaman? Başvuruları kaçıranlar dikkat, geç başvurular başlıyor!

2022 Lisans KPSS ne zaman? Başvuruları kaçıranlar dikkat, geç başvurular başlıyor!

KPSS sınav tarihleri belli oldu! Başvuruyu kaçıran adaylar için ise ek süre tanındı. İşte KPSS geç başvuru tarihleri...

2022 KPSS sınavının başvuru tarihleri belli oldu. Uzun süredir açıklanması beklenen KPSS başvuru tarihlerinin yanı sıra sınav tarihleri de belirlendi. Sınava girmek için hazırlanan pek çok adayı ilgilendiren bu haber en çok merak edilenlerin arasına girdi. Lisans KPSS sınav tarihlerinin yanı sıra Alan, Önlisans, Ortaöğretim KPSS sınavlarının da tarihleri belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2022 yılı için KPSS sınavı hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan bu bilgilendirme ile birlikte sınav tarihleri belli oldu.

ÖSYM KPSS sınavı için şu açıklamalarda bulundu;

"Kamu Personel Seçme Sınavının (2022-KPSS Lisans) Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 31 Temmuz 2022 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 06-07 Ağustos 2022 tarihlerinde, MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu (ÖABT) 14 Ağustos 2022 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır. Adayların tümü, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir."

2022 KPSS SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS sınavına girmek isteyen öğrencilerin başvuru tarihleri 2 gün önce sona erdi. Genel Kültür ve Genel Yetenek, Alan Bilgisi, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavlarına girmek isteyen öğrenciler için 24 Mayıs 2022 tarihinde başlayan başvurular 6 Haziran 2022 tarihinde sona erdi. DHBT sınavına girmek isteyen öğrencilerin ise başvuru tarihlerinin 7 Ekim 2022 tarihinde başlayarak 17 Ekim'de sona ereceği öğrenildi.

Başvuru yapmak isteyen kişiler için ise geç başvuru tarihleri belirlendi. Bu tarihler arasında KPSS sınavına girmek isteyen fakat başvuru yapmak isteyen kişiler için ek süre tanındı.

2022 KPSS GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ

KPSS sınavına girmek için başvuruları kaçıran kişiler için; Genel Kültür ve Genel Yetenek, Alan Bilgisi, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavlarına girmek isteyen öğrenciler için geç başvuru tarihlerinin 15 ve 16 Haziran 2022 olduğu öğrenildi. Bu tarihler arasında adaylar başvuru için son şanslarını kullanabilirler.