2022 LGS sınava giriş belgesi nereden alınır?

2022 LGS sınava giriş belgesi nereden alınır?

Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili gelişmeler geçtiğimiz günlerde duyurulurken öğrenciler ise sınava giriş belgesinin nereden çıkarılacağını araştırıyor. Peki 2022 LGS sınava giriş belgesi nereden alınır?

Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili gelişmeler geçtiğimiz günlerde duyurulurken öğrenciler ise sınava giriş belgesinin nereden çıkarılacağını araştırıyor. Liseye geçecek öğrencilerin gündeminde yer alan sınava giriş belgelerine dair detaylar son saatlerde arama motorunda sık aratılanlarda ki yerini aldı. Buna göre ise LGS sınava giriş belgesi nereden, nasıl çıkartılır merak ediliyor. Gündeme düşen gelişmelerin ardından ise detaylar belli oldu.

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin liseye geçmeleri adına etkili olacak olan LGS sınavı 5 Haziran'da yapılacak. 5 Haziran'da LGS sınavına girecek olan öğrenciler ise sınava giriş belgelerini araştırıyor.

Liselere Geçiş Sınavı kapsamında yer alan merkezi sınav giriş bilgileri erişime bugün resmen açıldı. Sınava giriş belgesinde ise istenen gelişmeler arasında yer alan öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava girileceği öğrenildi. Sınava giriş belgesinde sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alırken öğrenciler ise bu belgeler olmadan sınava giriş yapamayacak.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için son hazırlıklarını yapan 8.sınıf öğrencilerinin hangi okulda sınava gireceklerine dair detaylar sınava giriş belgeleri ile belli oldu. İki oturum olarak gerçekleştirilecek sınavda dersler ve sorulacak sorular belli oldu.

LGS'DE ÇIKACAK DERSLER VE SORU SAYISI 2022

LGS sınavlarına ilişkin detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün yayınlandı. 8.sınıf öğrencilerinin gireceği sınav iki oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınavın birinci oturumunda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı dil derslerinden toplamda 50 soru sorulması bekleniyor.

Öğrencilere 50 soruda toplamda 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrenciler Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sınav olacak. Bu sınavda ise toplamda 40 soru sorulurken yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.

LGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR 2022

Liselere Geçiş Sınavı için giriş belgesi 27 Mayıs tarihinde yayımlandı. Yayımlanan karar ise e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenciler ile paylaşıldı.

Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek. Sınava giriş belgelerini öğrenciler veya velileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden alacak.