2022 LGS sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı yayınlandı mı?

2022 LGS sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı yayınlandı mı?

Türkiye'de bugün Liseye Geçiş Sınavı yapılırken öğrenciler sınav sonrasında cevap anahtarı kitapçığını araştırıyor. Peki 2022 LGS sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçığı yayınlandı mı?

Türkiye'de bugün Liseye Geçiş Sınavı yapılırken öğrenciler sınav sonrasında cevap anahtarı kitapçığını araştırıyor. Liseye Geçiş Sistemi kapsamında merkezi sınav olarak yapılacak olan uygulama 5 Haziran 2022 Pazar günü tüm yurt genelinde gerçekleştirildi. Buna göre gerçekleştirilen sınavda öğrenciler iyi bir lisede öğrenimlerini devam ettirmek adına LGS soruları karşısında zor bir sınava girdiler.

Sınav sonrası ise sorular ve cevap anahtarı araştırmasına giren öğrenciler sınav puanlarını öğrenmek adına araştırmalar gerçekleştiriyor. LGS soru ve cevap anahtarları ne zaman yayınlanacak? Öğrencilerin merakla araştırdığı sınav soru ve cevap anahtar dosyaları açıklanır açıklanmaz bu sayfada yer alacak. İşte detaylar!

LGS SINAVI BUGÜN YAPILDI

Liseye Geçiş Sınavı olarak adlandırılan LGS sınavı kapsamında merkezi sınav 5 Haziran 2022 tarihi Pazar gününde tüm Türkiye'de yapıldı. Öğrenciler iyi bir lisede okuyabilmek adına girdikleri sınav sonrasında sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeden internetten puanlarını ve netlerini hesaplamak istiyor.

Geçen yıl sınav için sorular ve cevap anahtarları PDF olarak yayınlanırken bu sene de bu şekilde bir yayınlanma işleminin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Sınav tamamlanırken henüz öğrenciler sınava dair cevap anahtarları araştırmalarına başlamadı. MEB tarafından sınav soruları ve cevap anahtarlarının 6 Haziran Pazartesi saat 10:00'da yayınlanması gelen haberler arasında yer alıyor.

LGS SINAVI NEDİR?

Günümüzde MEB tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” şeklinde isimlendirilmektedir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir ve PISA, TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen sorulardan oluşmaktadır.

LGS SINAVI PUAN NASIL HESAPLANIR 2022

Her derse ait testlerde adayın yanlış cevaplamış olduğu soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılarak adayın ilgili dersten alacağı ham puan (net sayısı) elde edilmektedir. Bu hesaplama yöntemi LGS'deki her ders için ayrı ayrı gerçekleşir.