2022 KYK yurtları ne zaman kapanıyor?

2022 KYK yurtları ne zaman kapanıyor?

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin barındığı yerler arasında yer alan KYK yurtları ile ilgili öğrencilerin araştırmaları sürüyor. 2022 KYK yurtları ne zaman kapanıyor?

Türkiye'de üniversite öğrencilerinin barındığı yerler arasında yer alan KYK yurtları ile ilgili öğrencilerin araştırmaları sürüyor. Eğitim öğretim dönemi boyunca Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında kalan öğrenciler sınavlarının bitmesi ile birlikte yurtların ne zaman kapandığını araştırmaya başladı. Özellikle final sınavlarının ardından bütünleme sınavına kalan öğrencilerin büyük araştırmalarında yer alan yurtların ne zaman kapanacağına dair gelişmeler araştırılırken detaylarına ise Gürses Gazetesi erişti. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresin de yer alıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her sene değişen yönetmelikler ile birlikte öğrenciler yurtların kapanış tarihlerini araştırmaktadır. Özellikle final ve bütünleme sınavlarının ardından başlayan bu sorular çoğu zaman yurtlardan bilgi verilmezken insanlar internette araştırmalara başlıyor.

KYK YURTLARI YAZIN HANGİ TARİHTE KAPANIYOR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan yurtlarda öğrenciler, 2020 senesinde 30 Haziran tarihi ile hizmete kapandığını öğrenmişti. 2021 - 2022 yılı öğretim dönemi süresince ise öğrenciler okullara geç başlarken KYK yurtlarının ne zaman kapanacağını araştırıyordu.

Fakültelerin akademik takvimlerine göre ise 2022 yılında KYK yurtlarının 30 Temmuz 2022 tarihinde en son kapanacağı bilgisine ulaşıldı. Yaz döneminde öğrenciler; yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak.

2022 NÖBETÇİ KYK YURTLARI

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından "yaz tatilinde KYK yurtları açık mı" sorusuna kurumdan gelen yanıt ise şu şekilde..

"Yaz döneminde 81 ilde nöbetçi yurtlarımız açık kalmaktadır. Yaz dönemi için sadece sınav, staj vb. sebeplerle kurum yurtlarında barınma imkânınız bulunmaktadır. Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz."

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaz tatilinde nöbetçi yurt olarak hizmet verecek yurt listesi ise henüz belli olmadı. Nöbetçi KYK yurtları açıklandığında ise bu sayfada yer alacak.