2022 KPSS başvuruları başladı! KPSS başvuru ücretleri ne kadar, hangi bankaya yatırılır?

2022 KPSS başvuruları başladı! KPSS başvuru ücretleri ne kadar, hangi bankaya yatırılır?

Türkiye'de belirli tarihlerde olan KPSS sınavı için geri sayım başladı. KPSS başvuruları başladı! KPSS başvuru ücretleri ne kadar, hangi bankaya yatırılır?

Türkiye'de belirli tarihlerde olan KPSS sınavı için geri sayım başladı. Öğrencilerin ve okulunu tamamlamış vatandaşların merakla beklediği sınavlar arasında yer alan KPSS sınavları için bugün başvurular resmen başladı. KPSS başvurularının başlaması ile birlikte vatandaşlar sınav ücretlerini ve nereye yatıracaklarını araştırmaya başladı. İşte KPSS sınavına dair detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

KPSS başvuruları ile ilgili ÖSYM başkanı resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 'Değerli KPSS adaylarımız, 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvurularını 24 Mayıs–6 Haziran tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.' açıklamasını yaptı.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU 2022

Merakla beklenen sorular arasında yer alan KPSS başvuru ücretleri bugün açıklandı. Gelen açıklamalara göre ise vatandaşlar KPSS sınavlarına girmek için her bir oturumda 115 TL ödeyecek.

  • KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 115,00 TL
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 80,00 TL
  • ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 115,00 TL

2022 KPSS TARİHLERİ

  • Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri: 31 Temmuz,
  • KPSS Alan Bilgisi Oturumları: 6-7 Ağustos,
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 14 Ağustos tarihinde uygulanacaktır.

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKADAN YATIRILIR?

Vatandaşların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan KPSS sınav ücretlerine dair ödemeler ise birçok bankadan yatırılabilir. Buna göre ise başvurularını yapan vatandaşlar ödemelerini ise belirli anlaşmalı bankalar üzerinden yatırabilirsiniz.

  • Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, QNB Finansbank, Albaraka, ING Bank, Kuveyttürk ve Akbank gibi bankalardan KPSS sınav ücretlerini yatırabilirsiniz.