2022 EKPSS Sonuçları! EKPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

2022 EKPSS Sonuçları! EKPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

EKPSS sonuçları bugün ÖSYM tarafından resmi olarak açıklandı. Sınava giren vatandaşlar ise 2022 EKPSS sonuçlarını merak ediyor. Peki; EKPSS sonuçları nasıl sorgulanır? Habere dair detaylar gursesgazetesi.com'da...

Gelen bir son dakika açıklaması ile 2022 EKPSS sonuçlarının açıklandığı ÖSYM tarafından duyuruldu. Yapılan duyuruda EKPSS yani Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren vatandaşlar bugün sınavdan aldıkları puanları sorgulayabilecekler. Peki; EKPSS nedir? EKPSS sonuçları nasıl sorgulanır?

EKPSS Nedir?

EKPSS, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı açılımı ile açıklanan bir sınavdır. Bu sınav engelli vatandaşların devlet kurumlarında kamu personeli olarak çalışabilmeleri için ÖSYM tarafından hazırlanan bir sınavdır. Bu sınava yalnızca engelli vatandaşlar girebilir. vatandaşlar sınavdan aldıkları sonuçlara göre devlet kurumlarında çalışabilmek için hak kazanmış olurlar.

24 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen EKPSS sınavının sonuçları, sınava giren vatandaşlar ve sınava girenlerin yakınları tarafından heyecanla beklenirken ÖSYM'nin yaptığı son dakika açıklaması ile sınav sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Peki; EKPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? EKPSS sınav sonucu sorgulama ekranına nasıl girilir?

2022 EKPSS Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

24 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen EKPSS yani Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için sonuçların açıklandığı ÖSYM tarafından resmi olarak duyuruldu. Duyurunun ardından sınava giren vatandaşlar ve sınava giren vatandaşların yakınları sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağını arama motorlarında araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağı da belirtildi. Peki; EKPSS sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada belirtilen sınav sonuçlarının nasıl sorgulanacağı vatandaşlar için merak konusu oldu. EKPSS sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen vatandaşların yapmaları gereken işlemler şu şekilde;

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren vatandaşların ilk olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM'nin resmi internet sitesine giriş yapmaları gerekir. İnternet sitesine giriş yaparken kendilerinden istenen T.C. Kimlik No ve aday şifrelerinin girişi ilgili panellere yapılarak sınav sonuçları sorgulanır. Sınav sonuçlarını sorgulayamayan ya da internet sitesine erişemeyen vatandaşların şu anki yoğunluktan dolayı erişememe ihtimali nedeniyle daha sonra denemeleri gerekiyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından pek çok vatandaş, sınav tercihlerini nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Tercih ve yerleştirme döneminin henüz başlamamış olması sebebiyle adaylar bu işlemleri şu an için gerçekleştiremiyor. Adayların tercih ve yerleştirme dönemi için ÖSYM'den resmi açıklama gelmesini beklemesi gerekiyor.