2022 Dershane Kayıt Ücretleri Ne Kadar Oldu?

2022 Dershane Kayıt Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Sınavların yaklaşması ile birlikte seneye sınava girecek olan öğrenciler dershane araştırmaları yapmaya başladı. Peki 2022 Dershane ücretleri ne kadar oldu? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Üniversite ve lise sınavının bu sene yaklaşması ile birlikte tüm adaylarda büyük bir heyecan başladı. Bu sene sınava girecek olan öğrencilerin yanı sıra, seneye sınava girecek olan öğrenciler için de heyecanlı süreç başlamış oldu. Yaz aylarından itibaren başlanılan çalışmalarda ise tüm adayların en çok merak ettiği konu dershane ücretleri oldu. Dershanelerde çalışmak isteyen öğrenciler bu sene hangi fiyatlardan ödeme yapacakları merak konusu oldu. 2022 yılı için ise fiyatlar belli oldu. Peki dershane ücretleri bu sene ne kadar?

2022 Dershane Ücretleri

Genel olarak üniversite ücretleri en çok merak edilenler arasındadır. Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, genel anlamda en çok dershane tercih eden öğrencilerdendir. Bu nedenle internette en çok üniversite sınavına hazırlık için dershaneler araştırılmıştır. Üniversite sınavına hazırlık için merak eden kişiler için dershane ücretleri şu şekildedir;

  • İstanbul Dershane Fiyatı - İstanbul'da dershane fiyatları ortalama 9 bin TL ile 15 bin TL arasında değişirken, fiyatlar 40 bin TL'ye kadar artış gösterebilmektedir.
  • Ankara Dershane Fiyatı - Ankara'da dershane fiyatları ortalama 7 bin TL ile 14 bin TL arasında arasında değişmektedir.
  • İzmir Dershane Fiyatı - İzmir'de dershane fiyatları ortalama 8 bin TL ile 20 bin TL arasında değişmektedir. Fakat fiyatlar genel anlamda 30 bin TL'ye kadar artış göstermektedir. Dershanelerin en pahalı olduğu şehirlerden biri bu nedenle İzmir olarak bilinmektedir.
  • Eskişehir Dershane Fiyatı - Eskişehir'de dershane fiyatları ortalama 6 bin TL ile 25 bin TL arasında değişmektedir. Gelişmiş kentlerden biri olan Eskişehir'de de fiyatlar genel olarak yüksektir.
  • Bursa Dershane Fiyatı - Bursa'da dershane fiyatları ortalama 5 bin TL ile 30 bin TL arasında değişmektedir. Bursa'da da eğitim son derece önemli görülmektedir.

İlkokul ve lise düzeyi için de bazı öğrenciler ve veliler de dershane araştırması yapmaktadır. Bu düzey için dershane ücretleri ise şu şekildedir;

  • 2-3 ve 4. Sınıf - 9 ile 15 bin TL
  • 5-6 ve 7. Sınıf - 10 ile 20 bin TL
  • 8. Sınıf - 15 ile 25 bin TL
  • 9-10 ve 11. Sınıf -20 ile 30 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.