2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Bekçilik Sınav Konuları

2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Bekçilik Sınav Konuları

Başvuruları tamamlanan bekçilik sınav konuları açıkladı. Bekçilik sınavına girecekler dikkat! Bekçilik sınav tarihi ve konuları belli oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da

Başvuruların tamamlanan bekçiliğin sınav tarihleri ve sınav konuları açıklandı. Sınava girecek olan adayların hangi konulara çalışması gerektiği ve hangi tarihlerde olacağı merak konusu olmuştu. Bekçilik sınavı ile ilgili tüm detaylar açıklandı. Bekçilik sınav konuları ve soru dağılımları, bekçilik sınavından geçmek için alınması gereken taban puan, bekçilik sınavının yeri ve saati gibi pek çok önemli detay haberin devamında...

2022 Bekçilik Sınav Konuları

  • Türkçe - 20 Soru - Ortaöğretim düzeyi
  • Genel Kültür - 20 Soru - Ortaöğretim düzeyi
  • Hayat Bilgisi - 15 Soru - İlköğretim düzeyi
  • Matematik - 15 Soru - Ortaöğretim düzeyi
  • Fen Bilgisi - 15 Soru - İlköğretim düzeyi
  • Sosyal Bilgiler - 15 Soru - İlköğretim düzeyi

Olmak üzere toplamda 100 soru olduğu açıklandı.

Bekçilik İçin Alınması Gereken Puan

Bekçilik sınavında belirli bir baraj puanı bulunmaktadır. Bu baraj puanını geçemeyen adaylar, bekçilik yapamayacak. Bu sene baraj puanı ve alımlar ile ilgili de yeni yasalar eklendi. Kontenjan ve baraj puanı geçmiş senelerde daha esnek kontenjana sahip ve 50 puana yani baraj puanını geçen kişiler bekçi olabiliyordu. Fakat bu sene kontenjan getirildi. 50 puan ve üzeri puanlar alan adaylar arasından ilk 32 bin 500 kişi arasından bekçilik alımı yapılacak. Bu nedenle bekçilik sınav puanları daha da önemli bir hal aldı. Yani daha fazla puanı alanın, daha fazla şansı olacak.

2022 Bekçi Alımı Yapılacak Şehirler

Bekçilik için belli başlı şehirlerden alım yapılacağı açıklandı. Yalnızca açıklanan şehirler üzerinden tercih yapılabilecek ve bu şehirlerde bekçilik yapılabilecek. Bu nedenle adayların bu şehirleri bilerek sınava girmesi önemli görüldü. Bekçilik alımı yapacak şehirlerin ise; İstanbul, Erzurum, Ankara, Sivas, Batman, İzmir ve Gaziantep olduğu öğrenildi.

2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Bekçilik sınavı 2022 senesinde 17 Temmuz günü saat 10.00'da yapılacağı öğrenildi. Sınav süresi 120 dakika olarak belirlenirken sınavın tek oturum şeklinde yapılacağı öğrenildi. Sınava girecek olan adayların mutlaka yanlarında sınav giriş belgeleri ve kimliklerinin bulunması gerektiği de belirtildi.