Kayseri'de suriyelilere toplu taşıma bedava mı oldu? İddialar gerçek mi? İşte o açıklamalar..

Sosyal medyaya düşen o görüntüler vatandaşın tepkilerine sebep oldu. İddialara göre Türkiye'de o şehirde Suriyelilere toplu taşıma ücretsiz oldu!

Sosyal medyaya düşen o görüntüler vatandaşın tepkilerine sebep oldu. Kayseri'de sosyal medyaya düşen o iddialar ulusal basında yer aldı. Gündeme düşen o haber sonrasında ise vatandaşlar tepkilerini gösterirken henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan ulaşım sayfasında ki o görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Suriyelilere toplu taşıma ücretsiz oldu mu? İşte detaylar..

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yabancı uyruklu öğrenciler için ulaşımı ücretsiz yaptığı öğrenildi. Belediyenin sitesinde “ücretsiz seyahat kartları” bölümüne yabancı uyruklu öğrencilerin de eklendiği iddiaları basında yer aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi "Ücretsiz Seyahat Kartlarından Yararlanacaklar ve Başvuru Koşulları" alanında "b) Yabancı uyruklu öğrenci" alanında yer alan görüşler sonrasında sosyal medyada çok tepki çekti. Yer alan bu iddialar sonrasında ise elde edilen bilgilere ise Gürses Gazetesi ulaştı.

ZAFER PARTİSİ KAYSERİ SOSYAL MEDYA HESABI PAYLAŞTI!

Zafer Partisi Kayseri teşkilatı tarafından sosyal medya hesaplarından elde edilen bilgilere göre ise Kayseri'de toplu taşıma ücreti 5.5 TL olarak açıklandı. Öğrenci seyahat ücretleri ise 2.25 TL olarak devam ediyor.

Ücretsiz seyahatlardan faydalanabilecek kişiler; yabancı uyruklu öğrenciler, şehit yakınları ve gaziler toplu taşımayı kullanabilecek.

Sosyal medyada yer alan bu iddialar ise gündeme bomba gibi düştü. Gelen gelişmeler sonrasında ise henüz bir açıklama yer almazken Gürses Gazetesi bilgilere erişti.

"ULAŞIM SAĞLANDIĞI BİLGİSİ GERÇEKLE ÖRTÜŞMEMEKTEDİR"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kişiler tarafından gelen bilgilere göre ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı iletildi. İşte o açıklama:

“Zafer Partisi Kayseri” twitter hesabından paylaşılan, Suriyeli Öğrencilere Bedava ulaşım sağlandığı bilgisi gerçekle örtüşmemektedir.
Türkiye Diyanet Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Protokolü Kapsamında öğrenim amaçlı ilimize gelen yabancı uyruklu öğrencilerden lise düzeyinde eğitime devam eden öğrencilerin indirimli seyahat etmesi amacıyla, 19/08/2019 tarihli Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yıllık 150 TL vize ücreti karşılığında indirimli ulaşım hizmeti verilmektedir.
2021 yılında toplamda 88 yabancı uyruklu öğrenci, 2022 yılında 16 yabancı uyruklu öğrenci, belirtilen indirimli seyahat hakkından faydalanmıştır.
Sosyal medyada lanse edildiği şekli ile Suriyeli yada yabancı uyruklu öğrencilerin ulaşımdan ücretsiz faydalanması gibi bir durum söz konusu değildir.

Gündem Haberleri