WhatsApp Yeni Özelliklerini Duyurdu: Dosya Paylaşım Kapasitesi 2 GB'a Yükseltildi!

Tüm dünya vatandaşları tarafından en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından birisi olan WhatsApp, çeşitli değişikliklere gitti. Firma tarafından yapılan resmî açıklamaya göre uygulamaya 3 farklı özellik daha getirildi.

Çağımızın gelişen teknolojisi, haberleşme alanında birçok yeniliğin gözlenmesini sağladı. Önceleri birinden haber almak ya da birine haber ulaştırmak oldukça zahmetli adımlardan geçerken, artık nerede ise herkesin cebinde bulunan akıllı telefonlar sayesinde iletişim kurmak tek tık kadar yakınımıza yerleşen bir hizmet oldu. Bu kapsamda teknolojinin gelişimine ve çağın gerekliliklerine göre nerede ise her gün kendini yenilemeye ve kapsamını genişletmeye devam eden dijital firmalar, uygulamalarında daha iyi hizmet sunabilmek adına hızla çalışmalar yürütüyorlar.

Teknolojik uygulamaların başında gelen ve kısa zaman öncesinde Facebook yönetimi tarafından satın alınan WhatsApp, gündelik hayat akışı içerisinde iletişim kurulması gereken kişilere, ulaştırılması gereken dosyalara ve daha pek çok aktiviteye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda her gün kendini geliştirmeye devam eden uygulama, dün itibari ile yeni özelliklerin yüklendiğini duyurdu. WhatsApp’ın resmi bloğu üzerinden yapılan açıklamalar ile birlikte yeni özellikler netlik kazandı.

Paylaşılan Dosyaların Kapasitesi Arttı!

WhatsApp yalnızca bireysel iletişimlerin değil, grup iletişimlerinin de kurulmasını sağlayan kapsamı geniş bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. İş, okul ve diğer grupların iletişimini kolaylaştıran bu uygulama, dosya akışına da olanak sağlıyor. Bu kapsamda yeni çalışması ile birlikte daha öncesinde 100 MB ile sınırlandırmış olduğu dosya paylaşım kapasitesini 2 GB’a çıkarttığını duyuran WhatsApp, bu sayede özellikle okul ve iş gruplarının işlerinin büyük ölçüde kolaylaşacağını düşündüğünü ifade etti.

Grup İçi Kişi Limiti Arttırıldı!

Uygulamaya yönelik en büyük taleplerden birinin gruplarda yer alan kişi kapasitesinin arttırılmasına yönelik olduğunu belirten WhatsApp, yeni özellik ile birlikte kişi sayısının 512’ye yükseltildiğini duyurdu.

Mesajlara Emoji ile Cevap Verilecek!

Emoji dünyasının geniş bir ifade dünyası olduğunu belirten WhatsApp, yeni güncelleme ile birlikte mesajlara emoji ile cevap verilebileceğinin bilgisini paylaştı.

Teknoloji Haberleri