Liverpool-Real Madrid Finali Hakkına Zafiyet İtirafı! Son Dakika Gelişmeleri!

Fransa hükümeti Şampiyonlar Ligi final maçında Liverpool-Real Madrid karşılaşmasında güvenlik önlemleri hakkında açıklamalar yaptı. Fransa'da oynanılan final karşılaşması öncesi taraftarlar arasındaki şiddet olayları zafiyet itirafi geldi. İşte detaylar..

Fransa hükümeti Şampiyonlar Ligi final maçında Liverpool-Real Madrid karşılaşmasında güvenlik önlemleri hakkında açıklamalar yaptı. Fransa'da oynanılan final karşılaşması öncesi taraftarlar arasındaki şiddet olayları zafiyet itirafi geldi. Final karşılaşmasının 36 dakika boyunca uzamasına sebebiyet veren taraftarlar arasında yaşanılan arbede ve karşılıklı tartışmalar sonrası Fransa hükümetinden güvenlik önlemleri hakkında zafiyet itirafı açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Fransız Hükümet Sözcüsü Olivia Gregoire, 28 Mayıs gecesi Paris'te Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Liverpool ve Real Madrid taraftarları arasında çıkan yüksek gerilimli olaylara dair Fransa'nın zafiyet gösterdiği açıklaması geldi.

Gregoire Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamlarında, Daha iyisini yapabilir miydik? Daha iyi idare edebilir miydik? Evet. Çünkü Fransa güvenlik güçleri yüksek donanımlı eğitim ve tedbirler içerisinde Dünya'nın en iyileri arasında yer alıyor. Yaşanılan olayın büyüklüğü ne olursa olsun her zaman üstesinden gelinebilir vaziyettedir. UEFA'nın bu büyük organizasyonuna leke düşmemesi taraftarlar arası gerginliğin tırmanmaması adına güvenlik güçlerimiz olaylara tam anlamıyla müdahale etmedi. İstenilen reaksiyon gelmedi. Eğer yaşanılan olaylara müdahale edilseydi üstesinden gelemeyeceğimiz drama oluşabilirdi. Zafiyet göstererek yaşanan olayların bir drama yol açmadığını gördük. Gelecekteki diğer spor müsabakalarının Fransa'da gerçekleşme ihtimalini öngörerek daha yapıcı ve iyileştirici önlemler alınması yolunda adımlar atacağız. Olması gerekenin en iyisini herkese nasıl yapılır göstermeyi planlıyoruz. Fransa'nın uluslararası müsabakaları karşılayabilecek bir ülkedir. Potansiyel gücümüz var. Ülkenin daha önce olduğu gibi şimdi de uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Tarih boyunca ev sahipliği yaptığımız önemli final karşılaşmalarında olduğu gibi şimdi de hiçbir sorunlar karşı karşıya kalmayacağız ifadelerini kullandı.

Macron'dan Olaylara Dair Açıklama!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanel Macron olayların şeffaf ve hızlı şekilde aydınlatılmasını istedi. 2700 taraftarın bileti olmasına rağmen maçı izleyemediği ve hükümetin bu durumdan üzüntü duyduğunu belirtti. Yaşanan ciddi tıkanıklığın birçok olayın peş peşe gelmesiyle oluştuğunu ve bu durumun aydınlatılması gerektiğini söyledi. Beklenilen sayının 35 bin üzerinde kişinin stada geldiğini, bunların biletsiz veya geçersiz bileti olduğunu ifade etti.

Spor Haberleri