Dinamo Kiev teknik direktörü Lucescu'dan Fenerbahçe açıklaması! 'Fenerbahçe ile karşılaşmak istemezdim'

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2.ön eleme turunda rakibi Ukrayna temsilcisi Dinama Kiev olduktan sonra, Ukrayna tarafından açıklamalar geldi. Dinamo Kiev'in teknik direktörü Lucescu'dan bomba iddialar ortaya atıldı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi gruplara kalma mücadelesi öncesi 2.ön eleme turunda rakibi Ukrayna temsilcisi Dinama Kiev oldu. Eleme turunda eşleşme belli olduktan sonra, Ukrayna temsilcisi tarafından açıklamalar geldi. Dinamo Kiev'in teknik direktörü Lucescu'dan bomba iddialar ortaya atıldı. Türkiye'yi çok iyi tanıyan Beşiktaş ve Galatasaray'da birer yıl teknik direktör olarak görev alan Mircea Lucescu, Türkiye'de iki yıl üst üste farklı takımlarda Süper Lig şampiyonluğu yaşayan ilk yabancı teknik direktör unvanı bulunuyor. Türkiye A Milli Takım teknik direktörlüğü görevinde de bulunan Lucescu ne yazık ki Süper Lig takımlarında gösterdiği performansı, Milli takımada yansıtamayıp hedeflenen görev süresinden daha kısa görev alarak görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya'nın Ukrayna'da saldırılarını bitirmesi halinde Fenerbahçe ile Kiev'de oynamak isteriz. Türkiye'yi ve Süper Lig takımlarını yakinen tanıdığını söyleyerek, Şampiyonlar Ligi'nde bu kadar erken karşılaşmayı hiç beklemedim. Böyle olması bizim açımızdan dezavantajlı bir duruma dönüştü. En büyük etkimiz evimiz olan Kiev'den mahrum biçimde karşılaşmalara çıkacağız. Bir takımın galibiyetteki en büyük başarısı taraftarları sayesinde alınan başarı olduğunu hepimiz biliyoruz ki bu durumun Türkiye'de nasıl olduğunu ne demek istediğimi Türk taraftarlar anlayacaktır.

Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendiren Lucescu, Dinamo Kiev için Şampiyonlar Ligi'nde yer almak savaşta yıpranan Ukraynalılara moral vermek açısından çok önemli. Hayatın devam ettiğini, bombalara rağmen futbolara ara vermediğimizi göstermek istiyoruz. Ukrayna halkı son 4 ayda perişan oldu. Şimdi futbolla onların yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz. Oyuncular milli takımdan geldi. Kafaları tabii ki savaş ortamından dolayı karışık. Savaş nedeniyle aramızdan ayrılanlar oldu. Yeni genç futbolcular da var. Daha çok gençlere şans vermek istiyorum. Buradaki çalışmalarımızın ardından İsviçre'de bir hazırlık kampımız olacak. Büyük bir ihtimalle karşılaşma Polonya'da yapılacak. Savaşın sonra ermesini ve yeniden taraftarlarla dolu bir stadyumda maça çıkmayı hayal ediyorum dedi.

Spor Haberleri