Türkiye Maarif Vakfı yöneticisi kim, nereye bağlı faaliyet gösteriyor?

Maarif Vakfı'nın gündeme gelmesinin ardından internette Vakıf ile ilgili pek çok konu merak edilmeye başlandı. Peki Maarif Vakfı yöneticisi kimdir? Maarif Vakfı nereye bağlı? Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Türkiye'nin Maarif Vakfı'na aktaracağı bütçenin açıklanmasının ardından Maarif Vakfı sosyal medyada merak konusu olmaya başladı. Pek çok kişinin Maarif Vakfı'nı merak etmesi ve internette araştırma yapması ile birlikte Maarif Vakfı gündem oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Maarif Vakfı'na 1,87 milyar TL'nin aktarılacağı açıklanmasının ardından kararın neden alındığına dair de açıklamalarda bulunuldu. Açıklama şu şekildeydi;

"yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek amacıyla okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlarda görev alacak eğitmenler yetiştirmek, tüm eğitim süreçlerinde burs sağlamak, ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı'na kaynak aktarılması"

Bu açıklamanın ardından Maarif Vakfı ile ilgili tüm detaylar merak konusu haline geldi.

MAARİF VAKFI NEDİR?

Türkiye Maarif Vakfı, öğrenciler için burs imkanı sunmaktadır. Yurt dışında faaliyet gösteren Vakıf, kişilerin okul öncesi döneminden başlayarak üniversite eğitimlerine kadar ihtiyaçlarını karşılamak üzere burs vermektedir. Yurt dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kurum Maarif Vakfı olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra yurt dışında okullar açmak, yurt ve eğitim kurumları kurma amacıyla çalışmaktadır. Bu çalışmaların yanında yurt içinde de eğitimcilere destek olmaktadır.

Başarılı bir eğitim süreci için faaliyetler sürdürdüğünü açıklayan vakıf, eğitimcileri yetiştirerek bilimsel araştırmalara yönelmek adına çalışmalar sürdürmektedir. Eğitim faaliyetlerine odaklanan bu vakıf, bu konuda çalışmalar geliştirmektedir.

MAARİF VAKFI HANGİ BAKANLIĞA BAĞLI?

Türkiye Maarif Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıdır.

MAARİF VAKFI NE ZAMAN KURULDU?

Maarif Vakfı; Türkiye Cumhuriyeti'nde 6721 sayılı kanun ile kurulan bir vakıf olarak bilinmektedir. Vakfın kuruluş tarihi ise 17 Haziran 2016 tarihidir. Yurt dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisi olan tek vakıf olan, Maarif Vakfı o zamandan bugüne kadar faaliyetlerini sürdürdüğü bilinmektedir.

MAARİF VAKFI YÖNETİCİSİ KİM?

  • Vakfın Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün olarak bilinmektedir.
  • Başkan vekilli ise Osman Nuri Kabaktepe'dir.
  • Mütevvelli heyetinde ise Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Aşkın Asan, Selim Cerrah, Doç.Dr. Cahit Bağcı, Zekeriya Akçam, Dr. Mustafa Göksu, Dr. Hasan Taşçı, Prof. Dr. Cihad Demirli, Mahmut Özer yer aldığı bilinmektedir.

Gündem Haberleri