Son Dakika: TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK, Nisan 2022 tarihi için iş gücü istatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından paylaşılan veriler, işsizlik rakamlarını da ortaya çıkartmış oldu. Vatandaşlar TÜİK'in açıkladığı işsizlik oranlarını araştırmaya başladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından yapılan hanehalkı işgücü araştırması, bugün sonuç verdi. TÜİK tarafından yürütülen araştırma sürecinin son bulması ile birlikte Türkiye'deki işsiz sayısı da belirlenmiş oldu. Nisan 2022 tarihi için yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar TÜİK tarafından açıklanan verileri araştırmaya başladı. Vatandaşlar tarafından son dakikalarda sıkça aratılan bu konu ile TÜİK işsizlik sayıları ile ilgili detaylar ve satır başları haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

İşsiz Sayısı Büyük Oranda Arttı!

Hanehalkı işgücü araştırması sonuçlarından elde edilen işsizlik oranları neticesinde işsiz sayısı Nisan 2022 tarihinde bir önceki aya oranla artış gösterdi. Bir önceki ayın işsizlik oranları göz önünde bulunarak hesaplama yapılan işsiz sayısında bir önceki aya göre 65 bin kişinin daha işsiz kaldığı bildirildi. İşsizlik oranında yaşanan yüzde 0,1 puan bu artışın ardından Türkiye'deki işsiz vatandaş sayısı 3 milyon 853 bin kişiye ulaştı. Nisan 2022 tarihinde işsiz oranı yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşirken, erkeklerde işsizlik oranı yüzde 9,7 kadınlarda ise bu oran yüzde 14,5 olarak belirlendi.

Mevsim Etkisinden Arındırılmış İstihdam Oranı Açıklandı

Nisan 2022 tarihinde bir önceki aya göre istihdam edilen kişilerin sayısı yüzde 47,1 oranına ulaştı. bir önceki aya göre 408 bin kişi artan istihdam oranı ile birlikte istihdam edilenlerin sayısı 30 milyon 371'e ulaştı. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 64,7 kadınlarda ise bu oran yüzde 29,8 olarak belirlendi.

Mevsim etkisinden Arındırılmış İşgücüne Katılma Oranı

İşgücü hesaplaması Nisan 2022 tarihinde bir önceki aya oranla 473 bin kişilik bir artış yaşayarak 34 milyon 225 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,7 puan artış göstererek yüzde 53,1 olarak TÜİK tarafından açıklandı. Erkeklerde işgücüne katılma oranı yüzde 71,6 kadınlarda ise bu oran yüzde 34,9 olarak belirlendi.

Vatandaşlardan TÜİK'e Tepki

İşsizlik oranlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar sosyal medya platformlarında tepkisini gösterdi. Hükümete ve yetkililere seslenen vatandaşlar TÜİK'in açıkladığı verilerin ise gerçeklikten uzak olduğunu öne sürdü. İşsiz sayısının daha fazla olduğunu iddia eden vatandaşlar, TÜİK'in "gerçek verileri" açıklamasını talep etti.

Gündem Haberleri