Son Dakika: Mecliste görüşülecek olan Sosyal Medya yasa teklifinde yeni karar!

Bir süredir konuşulan sosyal medya yasa teklifinde bugün yeni bir karar alındı. İşte detaylar...

Mecliste görüşülecek olan, sosyal medya düzenlemesini içeren yeni Basın Kanunu teklifi için yeni bir karar varıldı. Pek çok vatandaşın büyük bir ilgi ile takip ettiği Basın Kanunu'ndan hangi sonuçlar çıkacağı merak konusu olmuştu. Bugün yeni gelen bir haber ile mecliste görüşülecek olan düzenlemenin ertelendiği öğrenildi. Ertelenmesinin sebebi olarak ise parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi olarak açıklandı. Yeni kararı ise CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözler ile açıkladı.

“Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmeleri, girişimlerimiz sonucu üzerinde parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi için bu hafta ertelenmiştir.”

Kararın ertelenmesinin hemen ardından vatandaşlar tarafından gelmesi beklenen bu düzenlemenin içeriği de merak konusu oldu. Sosyal medya yasasının düzenlenmesi amacıyla sunulan sosyal medya yasa teklifinin içeriği ile ilgili 40 maddelik kanun teklifi sunuldu. Yasa teklifinin içeriği ile ilgili yapılan açıklamalar ve habere ilişkin detaylar haberin devamında yer alıyor...

SOSYAL MEDYA YASA TEKLİFİNİN İÇERİĞİ NEDİR?

40 maddeden oluşan bu yasa teklifi AKP ve MHP partilerinin milletvekillerinin imzası ile meclise sunuldu. Meclisten çıkacak olan karar merak konusu olmuşken, bugün alınan bir karar ile teklifin mecliste görüşülmesi ertelendi. Ertelenme nedeni olarak ise, parti gruplarının konu hakkında daha fazla müzakere edebilmesi sunuldu. Bu yasa teklifinin içeriği ise şu şekildeydi;

Genel anlamda bakıldığı teklifin amacı; farklı dinlere ya da milletlere karşı kişilerin iftira ya da hakaret etmesinin önüne geçilebilmesi olarak açıklandı. Özellikle son dönemde sosyal medyada yaygın bir şekilde karşımıza çıkan, sahte isimli hesaplardan gelen hakaret ve tahdit amaçlı mesajlar kişilerin hayatını olumsuz yönde etkiliyordu.

Bunun önüne geçebilmek için gidilen düzenlemede itibarsızlaşma, nefret ve ayrımcılığın önüne geçebilmek için, bu duruma zemin hazırlayabilecek her türlü sosyal medya hesabının ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. İnternet ortamında işlenen bu suçlar ile mücadele kapsamında ortaya çıkacak olan sorunların giderilmesi ve özellikle çocukların, gençlerin ve ailenin internetten ortamında daha rahat zaman geçirebilmesi sebebiyle ortaya konulmuştur.

Gündem Haberleri