Şaşkınlık yaratan Apple hırsızlığı! 125 adet iPhone 13, tek yumruk ile çalındı! Zarar 95 bin dolar!

Son dönemlerde Apple ürünleri hedef alan hırsızlar, ABD’de eşi benzeri görülmeyen bir olaya imza attı. 27 yaşındaki gencin 125 adet iPhone cihazı çalındı. İşte şaşkınlık veren olaya dair ayrıntılar…

Seneler önce hayatımıza giren ve hem tüketicilerin hem de sektörün tüm alışkanlıklarını değiştiren Apple, ürettiği akıllı cihazlar ile sektörde resmen bir devrim yarattı. Yalnızca haberleşmek için kullanılan cep telefonlarını akıllı cihazlara dönüştüren ve iPhone cihazları ile sadece haberleşmeyi değil resmen bir etiket sahibi olma imkanı tanıyan Apple, günümüz piyasasında birçok akıllı cihaz üreticisi firma olmasına rağmen popülerliğini korumaya devam ediyor.

Cihazlarının dış tasarımlarının yanı sıra yazılımları sayesinde de tüketiciler tarafından sıklık ile tercih edilen Apple, güvenlik protokolleri ile de farkını ortaya koyuyor. Son olarak eylül ayında iPhone 14 serisini tanıtarak tüketicilerin beğenilerini toplayan Apple, geçtiğimiz günlerde akıl almaz bir hırsızlık olayı ile gündeme geldi. Apple’dan bağımsız olan kişisel saldırıda, mağdurunda yüklü bir maddi kayıp ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

300 ADET IPHONE SATIN ALDI!

ABD’nin New York kentinde akıl almaz bir hırsız olayı yaşandı. Son dönemlerde Apple ürünlerini hedef aldıkları bilinen hırsızlar, 27 yaşındaki bir vatandaşı gözlerine kestirdi. Pazartesi sabahı Apple mağazasına giden vatandaş, tam 300 adet iPhone 13 satın aldı. Mağaza görevlisi 300 adet iPhone 13 cihazı 3 farklı poşete koydu.

Cihazları satın aldıktan sonra aracına giden kurban, kısa süre sonra yanında duran bir araç tarafından taciz edildi. Kurban kendisinden cihazları isteyen hırsızlara her ne kadar karşılık vermiş olsa da yüzüne aldığı bir yumruk darbesine karşı daha fazla direnemedi ve poşetlerden birini vermek durumunda kaldı. Kurbanın bu kadar yüklü bir iPhone alışverişi yapmasının nedeninin ise yetkili bir mağazada satış yapması olarak gösterildi.

95 BİN DOLARLIK KAYIP!

New York Polis Departmanı’ndan alınan bilgilere göre hırsızlar tarafından çalınan çantada tam olarak 125 adet iPhone bulunduğu ve toplam kaybın 95 bin dolar civarında olduğu öğrenildi.

Gündem Haberleri