İngiliz Medyası Türkiye Karşıtı Terör Örgütü PKK'nın Propagandası Başlattı

İngiliz Medya mensubu kaynakların, son günlerde sosyal medya ve haber kanallarında Türkiye karşıtı PKK propagandası artış göstermektedir. Detaylar gursesgazetesi.com’da…

İngiliz Medyası haber başlığında, Türkiye PKK karşıtı kampanyayı tırmandırdı. Suriyeli Kürtlerin birliklerini çöküyor. Başlıklı haberinde PKK’nın desteklenmesi amaçları uğruna çabalarının karşılığının alınmasını belirtildi. Avrupa’da son zamanlarda Türkiye karşıtı manipüle haberler artış göstermektedir. Türkiye’yi insanların gözü önünde ve Dünya ülkeleri karşısında küçük ve kötü göstermeyi amaçlayan bu kaynaklar Hükümetin de dikkatini çekti. Avrupa Konseyi toplantısında, Avrupalı ülkelerin yerel ve uluslararası haber kaynaklarının gerçek dışı haberleri doğruymuş gibi yansıtmasına tepki gösteren Çağatay Kılıç, Avrupa Konseyi’nde Avrupa’lı ülkelerin parlamenterlerine amaçlarının ne olduğunu soran sorular sordu. Çağatay Kılıç, ülkemizi yıllardır yıpratan terör örgütüne her türlü desteği veren Avrupa ve Amerika’nın gerçek dışı haberleri doğruymuş gibi yayınlamasına karşı çıktı. Teröristleri bu kadar seviyorsanız ülkenizde misafir edebilir hatta vatandaşlık verebilirsiniz ifadelerini kullandı. Geçmişte ve şuan da beslediğiniz, destek verdiğiniz bize sorun teşkil eden terör örgütleri zamanla sizin de başınıza bela olacaktır. Belki o zaman bizleri anlayabilirsiniz dedi.

Geçtiğimiz günlerde Güvenlik Güçlerimizin sınır güvenliğimizi korumak amacıyla K.Irak’a gerçekleştirdiği Pençe-Kilit operasyonuna iftiralar atılarak amacı farklı olduğunu belirtti. Açıklamada, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği saldırılarda asıl amacın PKK’yı bitirmek gerillaları aynı anda Türkiye ve Suriye sınırlarından ve ayrıca İran’a yakın olan Kandil’deki ana karargahlarıyla irtibat ve ilişkisini kesmek olduğunu belirten iftiralar ile manipüle edici haber başlıkları yayınlandı. Pençe-Kilit operasyonunda Türkiye’nin maddi yönden zararlı çıktığı askeri ekipman kayıbı yaşadığı ifade edildi.

ABD’nin terör örgütü PKK’ya sağladığı 900 özel hareket kuvveti desteğini şöyle açıkladı, ABD, Suriye ve Irak’ta tekrar faaliyete geçmeye başlayan İŞİD’ın etkinliğini kısıtlamak için 900 özel hareket kuvvetinin terör örgütü liderliğindeki birliklere destek amacıyla yollandığını Suriye’deki işlere daha derin bir siyasi katılımın amaçlandığını belirtti.

İngiltere kökenli Avrupa’da köklü medya kanalları son zamanlarda Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarını kötüleyen, amaç dışı gösteren ve Türkiye’nin böyle bir hakkı bulunmadığını içeren caydırıcı kötü amaçlı haber başlıkları sayısı arttırılarak yayınlanmaya başlandı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bu durum karşısında alacağı tedbirler önemli olmaktadır. Olaylar büyümeden kötü amaçlı propagandaların sonlandırılması gerekmektedir.

Gündem Haberleri