Elon Musk 1453 ve İstanbul Fethi paylaşımı! Elon Musk neden böyle paylaşım yaptı?

Dünya'nın en zengin iş adamı Elon Musk, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım kısa süre içerisinde rekor kırdı. İstanbul Fethi ve 1453 temalı fotoğraf paylaşımını neden yaptı, neyi amaçlıyor? Haberin bütün ayrıntıları gursesgazetesi.com'da...

Elon Musk'tan 1453 Paylaşımı!

Dünya'nın en zengin iş adamı Elon Musk, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım kısa süre içerisinde rekor kırdı. İstanbul Fethi ve 1453 temalı fotoğraf paylaşımını neden yaptı, neyi amaçlıyor?

Dünya'nın en zengin iş adamı en önde gelen üst düzey teknolojik yatırımlar neticesinde dünyaya kazandırdığı otomobil markası Tesla ve uzay ve gezegenler üzerinde çalışmak yapmak üzere kurduğu SpaceX firmalarının sahibi Elon Musk, Türkiye Saati ile gece 00.32'da şahsi sosyal medya hesabından paylaştığı 'Kapıyı kilitledim mi' temalı 1453 ve İstanbul Fethi'ni hafızalara tekrar canlandıran paylaşımını yaptı. Türkiye'de dahil olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde yer alan ülkelerde kimi gruplar tarafından tepki kimi gruplar tarafından destek aldı.

Kısa sürede rekor kıran paylaşımın altında yatan nedeni Türkiye'de bir çok tarihçi tarafından çoğunluğun desteklediği iddia 'Unutulan açık kapı' meselesine dayandırmaktadır. Bu mesele Osmanlı'nın 29 Mayıs 1453 tarihinde Doğu Bizans İmparatorluğu'nu hükmen yendiği günde Bizanslı askerler tarafından açık unutulan kapı sebebiyle Osmanlı askerlerinin surları aşıp şehrin merkezine ilerlemesine sebebiyet vermektedir. Batı kaynaklı bu efsanevi teoriyi çökerten Osmanlı zamanından kalma bir çok kaynak İstanbul Üniversitesi'nde yer almaktadır. Böyle bir teori veya varsayımın olma ihtimalinin düşüncesi bile olması Osmanlı'nın şanlı zaferine leke düşürmek ve elde edilen zaferin boyutunu aşağı indirgemeye çalışılmaktadır. Batı kaynakları, 29 Mayıs 1453 tarihinde 'Müslüman ve Türkler' tarafından başlatılan zulmün başlangıç tarihi olduğunu her zaman dile getirmişlerdir. Halbuki bu durumun ters yönlü strateji ve psikolojik temeline bakıldığı zaman Bizans zulmünü sonlandıran Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordusu olmuştur. Zulmün başladığı değil, bittiği tarih 29 Mayıs 1453 tarihidir.

Unutulan açık kapı efsanesine göre, Elon Musk'ın şahsi hesabından yaptığı paylaşımda Bizans'ın yaşadığı durumu kendi şahsında ticari kaygılar amacıyla yapıldığı belirtilmektedir. Paylaşımın amacı hakkında net bir açıklama olmasa da tahmin edilen durum Kripto borsasında son zamanlarda meydana gelen düşüşlerin Elon Musk'ı kötü derecede etkilemesi sebebiyle bu paylaşımın amacını belirttiği iddia ediliyor.

Gündem Haberleri