Edirne'ye tekrar gül bahçeleri hakim olacak! Proje başlatıldı!

Tarih boyunca gül bahçeleri ile anılan ancak zaman içerisinde bu özelliğini yitirmiş olan Edirne şehri için yeni bir proje başladı. Üniversite ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, el ele verdi.

Her ne kadar son yıllarda “gül diyarı” olarak anılan ilimiz Isparta olsa da tarihe dönüp bakıldığında gül bahçeleri ile dikkat çeken şehirlerin başında Edirne ilinin geldiğini görmek mümkün. Uzun yıllar boyunca eşsiz güzellikte olan gül bahçeleri ile dikkat çeken Edirne ili, bu özelliği sayesinde diğer yönetimlerin de dikkatlerini çekmeyi başardı. Ancak uzunca bir süredir gül bahçeleri namına herhangi bir gelişme kaydetmeyen şehir, zaman ile yerini Isparta’ya bıraktı.

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış olan ve şu anda da Bulgaristan’a sınır kapısı bulunması sebebi ile oldukça önemli bir yere sahip olan Edirne, tarihe damga vuran güzelliğini tekrar ortaya çıkarmak amacı ile yeni bir proje ile adından söz ettirdi. Edinilen bilgilere göre üniversitenin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Edirne’de tekrar gül yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması adına ortaklaşa bir proje başlattıkları öğrenildi.

GÜL YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ ALMAYA BAŞLADILAR!

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu ile Havsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni bir iş birliğine imza attı. Edinilen bilgilere göre kurumların Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursunu açtığı ve 20 kursiyerin ilgili kurs aracılığı ile gül yetiştiriciliği eğitimi aldığı öğrenildi.

Şimdiye kadar teorik eğitimlerini tamamlamış olan kursiyerler, yüksekokulun bahçesinde bulunan gül bahçesinde gül budama, çelik alma ve çelik dikme çalışmalarını gerçekleştirdi.

MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜNDEN GÜL YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Gazetecilere yürütülen çalışma ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, şu ifadeleri kullandı: “Edirne ili için gül yetiştiriciliği önemli bir gelir kapısı olarak gösterilebilir. Bizler kursiyerlerimize budamayı gösterdik. Çelik alma işleminin nasıl yapılacağını ve alınan çeliklerin nasıl köklendirilip, uygun koşulların nasıl oluşturulacağını anlattık. Gülün yağının nasıl çıkartılacağını gösterdik. Gördüğümüz kadarı ile kursiyerlerimizden bazıları gül yetiştiriciliği konusunda girişimlere adım atacak.”

Gündem Haberleri