Edirneli vatandaşlar ayağa kalktı! Söğütlük Kent Ormanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi tepki çekti!

Ülke genelinde başlatılan Millet Bahçesi projesinin Edirne ayağında tepkiler yükseldi. Vatandaşlar ve platform üyeleri “suç işleniyor” diyerek ayağa kalktı. İşte protestoya dair detaylar…

Geçtiğimiz dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuş olan Millet Bahçesi projesi, ülke genelinde yürürlüğe girdi. Bazı şehirlerde tamamlanan bazı şehirlerde ise yapımlarına yeni başlanılacak olan alanlar, tartışmalara sebebiyet verdi.

Millet Bahçesi projesine halkın bir kısmından destek yağarken kalan kısmından ise tepkiler geldi. Son olarak Edirne’de başlanacak olan proje için Edirne halkından ve “Söğütlük Doğal Kalsın Platformu” üyelerinden tepki geldi. Platform adına konuşma yapan Ziya Gökerküçük, tepkileri dile getirdi.

TABELA YERLEŞTİRİLDİ!

Millet Bahçesi projesinin Edirne ayağında, bazı gelişmeler yaşandı. Söğütlük Kent Ormanı’na inşa edilecek olan Millet Bahçesi için harekete geçen TOKİ, ormanın girişini kapattı. Çalışmalara yakın zaman içerisinde başlanacak olduğu ifade edilirken TOKİ’nin kapatmış olduğu orman girişine inşaat çalışmaları ile ilgili tabela yerleştirmesi, bir kısım Edirnelilerden ve Söğütlük Doğal Kalsın Platformu üyelerinden tepki yükseldi.

PLATFORM ÜYESİNDEN SERT AÇIKLAMA!

Millet Bahçesi’nin Söğütlük Kent Ormanı’na inşa edilmesine tepki olarak kurulan Söğütlük Doğal Kalsın Platformu, TOKİ’nin orman girişini kapatması ve inşaat çalışmalarına ilişkin bir tabela yerleştirmesi ile harekete geçti. Platform üyelerinden Ziya Gökerküçük, konuya ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Millet Bahçesi projesine ilişkin tepkisini dile getiren Gökerküçük, şu ifadeleri kullandı: “Asırlardır kullandığımız Söğütlük Kent Ormanı’nın kapısı kapatılmış ve inşaat tabelası dikilmiştir. Öncesinde Orman Müdürlüğü’nün ağaçların bakımı ve temizliği için koyduğunu düşündüğümüz tellerin Millet Bahçesi amacı ile konulduğunu öğrendik. Burada katmerli bir suç işleniyor.”

TOKİ’nin çalışmaları durdurması gerektiğini ifade eden Gökerküçük, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kent halkına yarar sağlamayacak aksine tahmin edilemeyecek derecede zararlara sebep olacak olan bu yatırımın derhal durulmasını istiyoruz. Durulmaması durumunda ileride ortaya çıkabilecek olan zarar ve ziyanın bu yatırım dosyasında olanlarda isteneceği günler de gelecektir. Bu kentin vatandaşları, bu tür oldubittilere asla izin vermeyecektir. Kentin idarecileri, sağduyulu bir şekilde düşünüp telafisi mümkün olmayan bu yatırıma imzalarını atmayacak ve bilimsel veriler sunarak karar mercilerine ulaştıracaktır.”

Gündem Haberleri