Edirne'de Kuzey Makedonya Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreni gerçekleştirildi!

23 Aralık Cuma günü Edirne’nin yerel gündeminde önemli bir gelişme yaşandı. Kuzey Makedonya Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreninde önemli açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar…

Sene sonuna doğru gelindiği şu günlerde hem ülke gündemi hem de yerel gündemler iyice yoğunlaşmaya başladı. Büyükşehir belediyelerinden ve diğer yerel yönetimlerden bölgeleri adına önemli açıklamalar gelirken son gelişme Edirne’de yaşandı.

Tarihi bir öneme sahip olan ve günümüzde de konumu ve doğası itibari ile önemini koruyan Edirne, dün bir gelişmeye şahitlik etti. Edirne Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi’nde Kuzey Makedonya Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık da katılım sağladı. Kırbıyık, açılış töreninde önemli açıklamalara imza attı.

“GÖNÜL COĞRAFYASI OLARAK KOMŞUYUZ!”

Edirne Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi’nde Kuzey Makedonya Fahri Konsolosluğu’nun açılış törenine Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık da katılım sağladı. Törende bir konuşma yapan Kırbıyık, Türkiye ile Kuzey Makedonya’nın ortak bir tarihi geçmişe ve güçlü kültürel bağlara sahip olduğunu vurgulayarak iki ülkenin gönül coğrafyası olarak komşu sayılabileceklerini ifade etti.

Makedonya’dan şehre gelen öğrenciler ile ilgili bilgiler veren Kırbıyık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizde bulunan Trakya Üniversitesi’nde yaklaşık olarak 50 bin öğrenci var. Öğrencilerin yaklaşık olarak 4 bin 200’ü farklı ülkelerden geldi. 156 tanesi ise Kuzey Makedonya’da gelen misafirlerimiz. Her fırsatta ifade ettiğim gibi şehrimizde bulunan bu öğrencilerimiz, bölgemizin zenginliği.”

“İLK KUZEY MAKEDONYA FAHRİ KONSOLOSLUĞU’NU AÇIYORUZ!”

Açılış törenine katılım sağlayan bir diğer isim olan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Bujar Osmani de etkinlik kapsamında bir konuşma yaptı. Türkiye ile Kuzey Makedonya’nın derin ve güçlü bağlara sahip olduğunu ifade eden Osmani, şu açıklamada bulundu: “Burada, bu tarihi anda Edirne’de ilk Kuzey Makedonya Fahri Konsolosluğu’nu açıyoruz. Bu açılışın hali hazırda var olan ilişkilerimizin daha da iyileşmesi için bir teşvik olacak olacağına inanıyorum. Bu açılışı özellikle Kuzey Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki diplomatik bağların kuruluşunun 30’uncu yıldönümünde gerçekleştirdi. Türkiye, ilk bağımsızlık günümüzden bu yana her zaman yanımızda oldu.”

Gündem Haberleri