Edirne halkının dikkatine! Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Sağanak yağış geliyor!

Yeni güne ilişkin hava durumu raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne halkını sağanak yağışa karşı uyardı. İşte 20 Ocak 2023 tarihli Edirne güncel hava durumu tahminleri…

Balkanların soğuk havasını direkt olarak hisseden şehirlerin başında gelen Edirne, son günlerde yükselişe geçen hava sıcaklıkları ile dikkat çekti. Geçtiğimiz haftalarda -2 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarına karşı çetin bir mücadele içerisinde olan Edirne halkı, son günlerde resmen bahardan kalma günler yaşadı.

Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile keyif süren Edirne halkı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni hava durumu tahminleri geldi. 20 Ocak 2023 tarihli hava durumu raporunu paylaşan kamu kurumu, gün içerisinde Edirne ilinde sağanak yağışın beklendiğini ifade etti.

O SAATLERDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR!

20 Ocak Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 12:00 ile saat 15:00 aralığında Edirne’de hava sıcaklığının 15 derece olacağını ifade etti. Bu zaman dilimi içerisinde şehirde sağanak yağışın gözleneceğini belirten kamu kurumu, hissedilecek olan nem oranını yüzde 87, rüzgarın ortalama hızını ise 26 kilometre olarak bildirdi.

2 DERECE BİRDEN DÜŞECEK!

Saat 15:00 itibari ile Edirne’de hava sıcaklığının 2 derece düşeceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 derecelik hava sıcaklığına yüzde 85’lik nem oranının eşlik edeceğini ifade etti. Bu zaman dilimi içerisinde de sağanak yağışın devam edeceğini belirten kamu kurumu, rüzgarın ortalama hızının ise 24 kilometre olacağını bildirdi.

9 DERECEYE KADAR DÜŞECEK!

Saat 18:00 itibari ile Edirne’de sağanak yağışın dineceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerine doğru sıcaklığın kademe kademe düşeceğine dikkat çekti. Saat 21:00 ile saat 00:00 aralığında sıcaklığın 9 dereceye kadar düşeceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu zaman dilimi içerisinde hissedilecek olan nem oranının yüzde 86, rüzgarın ortalama hızının ise 11 kilometre olacağını bildirdi. Kamu kurumu gece saatlerinde hissedilecek olan en düşük hava sıcaklığının, 6 derece olacağını vurguladı.

Gündem Haberleri