ABD devi eBay, GittiGidiyor'u kapatacağını açıkladı!

1995 yılında kurulan e-ticaret faaliyetlerinde büyük bir marka olan ABD devi eBay, 2011 yılında hisselerinin büyük çoğunluğunu satın aldığı GittiGidiyor'un Türkiye'de varlığına son verecek. Artık hizmet sağlanmayacak. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

1995 yılında kurulan e-ticaret faaliyetlerinde büyük bir marka olan ABD devi eBay, 2011 yılında hisselerinin büyük çoğunluğunu satın aldığı GittiGidiyor'un Türkiye'de varlığına son verecek. GittiGidiyor artık Türkiye'de faaliyet göstermeyecek. E-ticaret özelliğini kullanarak sitede kendisine bölüm açıp Türkiye ve yurt dışına ürünler satan kullanıcıların mağdur duruma düşmemesi adına 18 Temmuz tarihine kadar kendilerine süre verildiği belirtildi. Ellerinde kalan ürünlerin boşa gitmemesi ve zarara uğramamaları adına 18 Temmuz'dan itibaren satın alım işlemlerine son verileceğine dair net açıklamalar geldi.

eBay'ın GittiGidiyor'u ''Türkiye'de faaliyetlerine son vermesi hakkında açıklamasında, Küresel faaliyetlerini düzenli olarak gözden geçiren eBay, piyasada var olan rekabetçi dinamikleri göz önüne alarak bu zor ancak stratejik kararı almıştır.''

Kullanıcılar bugünden itibaren yıllardır e-ticarette faaliyet gösterdikleri GittiGidiyor'da satım ilanları veremeyecektir. 18 Temmuz tarihine kadar kullanıcılara verilen süre verildiği belirtilip, 5 eylül tarihine kadar da hesaplarına erişim sağlayabileceklerini açıkladı.

ABD'nin dev şirketi eBay, İnternet ortamında en büyük açık arttırma ortamını sağlayan burada milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan ve Dünya'nın dört bir tarafına erişim sağlayan Amerika'nın e-ticaret platformlarında hizmet veren en büyük şirketi. 27 yıldır aktif başarı sağlayarak hizmet vermeye devam etmektedir. 1995 yılında Amerikan vatandaşı İran asıllı Omidyar tarafından Kaliforniya'da kurularak faaliyete geçti. Aradan geçen 27 yıl içinde Amerika'da en büyük şirketler arasına girmeyi başardı. Dünya'da aktif olarak Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve özellikle Güney Doğu Asya ülkelerine hizmet vermektedir. Aktif olarak 28 ülkeye hizmet vererek nüfus fazlalığı ve satın alım gücünü ön plana koyarak çoklu satış önceliği hizmetine dayanan prensibi uygulamaktadır. eBay, satıcı ve alıcı arasında aracılık görevi görerek bir nevi Türk tabiriyle 'komisyoncu' görevini üstlenmektedir. E-ticaret işiyle uğraşan satıcıların eBay'da ilanlar açarak ürünlerini satmasına hizmet vermektedir. Alıcıların ihtiyaç duydukları ürünleri burada satın aldıktan sonra ufak tutarlı kesintiler ile birlikte şirketin kasasını dolduran eBay, 27 yıl içerisinde Amerika'da alanında en büyük şirketler arasında yer alıyor.

Gündem Haberleri