29 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi?

İstanbul'un fethi nedeniyle pek çok etkinliğin yapılacağı İstanbul'da pek çok etkinliğin yapılacak olması sebebiyle vatandaşlar ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Peki; 29 Mayıs'ta İstanblu'da ulaşım ücretsiz mi?

29 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü kutlamaları nedeniyle başta İstanbul olmak üzere pek çok noktada farklı etkinlikler yapılacak. Bu etkinlikler nedeniyle ise vatandaşlar ulaşımın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağını merak ediyor. Pek çok vatandaş gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında 29 Mayıs 2022 Pazar günü yani yarın ulaşımın ücretli olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul'da yapılacak olan İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü kutlamaları nedeniyle ulaşım ücretsiz olacak mı? 29 Mayıs otobüs, İETT, metro, metrobüs, marmaray ücretsiz mi? Cevaplar haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

29 Mayıs'ta Toplu Taşıma İstanbul'da Ücretsiz Mi?

Vatandaşlar 29 Mayıs Pazar günü ile ilgili toplu taşıma gelişmelerini yakından takip ediyor. İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü nedeniyle İstanbul'un pek çok noktasında çeşitli kutlamaların yapılacak olması vatandaşların dikkatini çekti. Pek çok vatandaş ise etkinliklere katılacağını sosyal medya platformlarında paylaştı.569 yıl önce Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen İstanbul'un bu yıl pek çok farklı noktasında yapılacak olan kutlamalar heyecanla takip edilirken kutlamaların yanı sıra İstanbul'da ulaşımın bedava olup olmayacağı oldu. Vatandaşların sıkça araştırdığı konu ile ilgili Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile konuya açıklık getirilmiş oldu. Göksu, yaptığı paylaşımda "Aziz İstanbullular... 13 Eylül 2021'de İBB Meclisi'nde oy birliği ile aldığımız kararla, 29 Mayıs'ta İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde, İstanbul'daki toplu ulaşım araçları ücretsizdir. Bilgilerinize.." ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından İstanbullulara toplu taşımanın ücretsiz olacağı müjdesi verildi. Yarından itibaren İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşlar, gitmek istedikleri yere ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilirler.

29 Mayıs Pazar Günü Resmi Tatil Mi?

29 Mayıs İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü nedeniyle ulaşımın ücretsiz olacağını öğrenen vatandaşlar yarın resmi tatil olup olmayacağını da araştırmaya başladı. İstanbul'un Fethi'nin resmi tatil olmadığı biliniyor. Bu yıl 29 Mayıs İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümünün ise pazar gününe denk geliyor olması nedeniyle resmi tatil uygulamasının yapılmasına gerek kalmayacağı biliniyor.

Gündem Haberleri