20 Haziran'da kontak kapatma eylemi saat kaçta, ne zaman? Kontak kapatma eylemi nedir?

Artan akaryakıt fiyatları sonrası şoförler tarafından şikayetler akın akın gelmeye başladı. Artık isyan etme noktasına gelen vatandaşlar gün içerisinde pompa fiyatlarına birden fazla zam gelmesinden şikayet etmektedirler. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Artan akaryakıt fiyatları sonrası şoförler tarafından şikayetler akın akın gelmeye başladı. Artık isyan etme noktasına gelen vatandaşlar gün içerisinde pompa fiyatlarına birden fazla zam gelmesinden şikayet etmektedirler. Türkiye'de son 3 ay içerisinde büyük oranda zam gelen yakıt fiyatları sebebiyle nakliye, taksi ve ulaşım fiyatları son derece olduğundan %150-200 oranında zamlandı. En son şehirler arası otobüs fiyatlarına dün akşam %30-40 oranında zam geldi. Gelen zam fiyatlarının kurban bayramı öncesi gelmesi büyük tepkilere sebebiyet verdi. Geçtiğimiz ay içerisinde ay başında yakıt fiyatları 22 TL fiyat bazından günümüze kadar gelen zamlar sonrası 30 TL üstü fiyatları görmektedir. Şoförlerin en büyük dert ortağı olan yakıt fiyatları yüzünden hizmet verdikleri alanda müşterinin isteklerini karşılarken verilen makul fiyatlar bulunurken, şimdi hem şoför hem de müşterinin hiç beklemediği fiyatlarla karşı karşıya kalmaktadır. Geçen sene bu zamanlar nakliye fiyatları ortalama 3000-5000 bin TL civarında seyrederken, Şimdi nakliye fiyatlarına gelen zamlar karşısında hem patron hem de müşteri memnun kalmamaktadır. Günümüzde nakliye fiyatları geçen seneye oranla 16000-20000 bin TL civarında fiyat verilmektedir.

Kontak Kapatma Eylemi!

Günler öncesinde sosyal medya platformlarında kullanıcılar, akaryakıt fiyatlarında oluşan üst üste zamlar sebebiyle Türkiye'de yaşayan vatandaşların tüm kesimine çağrıda bulunuldu. Ortak bir kitleyi yöneten veya sayıları on binlere dayanan bu çağrıyı yapan grubun amacı dikkat çekmek ve ülkedeki vatandaşların artık bu fiyatlarda işlerini yapamayacakları dereceye geldiğini sessiz eylem yolunu tercih ederek anlatmaya çalışmaları dikkat çekti. Ülkenin dört bir yanından bu çağrıya kulak asıp bugün araçlarını çalıştırmayan on binlerce insan olmasına rağmen, işinde gücünde olup aracı sayesinde ekmek kazanan insanlar istemese de mecburen bu eyleme karşısında sessiz kalıp gündelik hayatına kaldığı yerden devam etmektedir. Son geçen yıl bu zamanlarda 50 TL'ye 6 litre yakıt alabiliyorken, şimdi 1.91 litre yakıt alınmaktadır.

Gündem Haberleri