TOKİ'den Sevindiren Haber: 39 İlde Yarı Fiyatlı Konut Satışları Başladı!

Uygun fiyatlar karşılığında kendi evinin sahibi olabilmek isteyen vatandaşlara, TOKİ’den müjdeli haber geldi. Kurum, 39 ilde açık arttırma ile konut satışına başladığını duyurdu. İşte TOKİ’nin ev satışlarına ilişkin ayrıntılar…

Türkiye’nin en önemli kamu kurumlarından birisi olarak hizmet veren TOKİ, dün itibari ile iki gün sürecek olan açık arttırmalı konut satışına başladığını duyurdu. Bugün, 10:30’da başlayacak olan açık arttırma ile birlikte 39 ilde toplamda 105 konut satışa sunulacak. Açık arttırma, uygun fiyatlı konut satın almak isteyen vatandaşlara hitap edecek.

TOKİ’den Açık Arttırma ile Konut Satışı!

Uygun fiyatlar karşılığında kendi evinin sahibi olabilmenin hayalini kuran vatandaşlara, hayallerinin gerçekleşmesi adına destek veren kamu kurumu TOKİ, yeni bir duyuru yaptı. Kurum tarafından yapılan resmî açıklamaya göre Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkez ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası, bugün saat 10:30’da başlayacak olan açık arttırmaya ev sahipliği yapacak. Söz konusu açık arttırmada 39 ilde, toplamda 105 konut satışa sunulacak. Ayrıca kurumun resmi internet sitesinden de açık arttırmaya katılım sağlanabilecek.

TOKİ Açık Arttırmalı Konut Satışlarının Ayrıntıları Belli Oldu!

TOKİ tarafından açık arttırma ile satılacak olan konutlara ilişkin ayrıntılar belli oldu. Kurum ilgili detayları şu şekilde sıraladı:

  • Afyon, Ankara, Adana, Balıkesir, Bilecik, Batman, Bolu, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Çorum, Eskişehir, Edirne, Karabük, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kars, Kırıkkale, Kayseri, Konya, Kırşehir, Kütahya, Kocaeli, İstanbul, Isparta, Mersin, İzmir, Niğde, Samsun, Osmaniye, Sivas, Sakarya, Şanlıurfa, Van, Yozgat, Uşak: Yüzde 50 peşinat, 120 ay vade (konut)
  • Bolu, Ağrı, Düzce, Çorum, Giresun, Gaziantep, İzmir, Isparta, Kars, Kahramanmaraş, Mersin, Konya, Tokat, Muş, Yozgat, Zonguldak, Trabzon: Yüzde 25-50 peşinat, 120 ay vade (iş yeri)

TOKİ’nin Satışa Sunacağı Bazı Konutlar

TOKİ’nin açık arttırma yöntemi ile satışa sunacağı bazı konutlar şu şekilde belirlendi:

  • Adana- Seyhan, 3+1 110 metrekare daire: 596.046,57 TL
  • Ankara- Mamak, 2+1 74,8 metrekare daire: 199.424,95 TL
  • İzmir- Tire, 3+1 120 metrekare daire: 499.998,95 TL

Finans Haberleri