Şahıs Şirketi Olanlar Dikkat: Şahıs Şirketinde Neler Gider Gösterilebilir?

Şahıs şirketlerinde gider olarak gösterilebilen unsurları yazımızda sizler için hazırladık. Sizler de bu unsurları gider olarak göstererek vergi indirimi alabilirsiniz.

Şahıs şirketinde neler gider gösterilebilir sorusu tüm işletme sahipleri tarafından oldukça merak edilen ve son derece araştırılan bir konudur. Şahıs şirketinde gider göstermek son derece basit bir işlemdir. Kişiler yapacakları harcamaları şirket üzerinden göstererek ödeyecekleri vergileri düşürebilmektedir. Bu sayede de son derece avantajlı bir durum elde edilmiş olur. Vergiden düşmek mümkün olan giderler yazının devamında verilmiştir.

Yemek Giderleri

Yemek giderleri şahıs şirketlerinde gider olarak gösterilebilen bir gider türüdür. Grup yemeklerine ait fiş ve faturalar gider olarak gösterilebilir ve vergiden düşebilir. Şahıs şirketlerinde aynı zamanda bireysel yiyecek / içecek fiyatları da göz önüne alınarak vergiden düşebilmektedir. Ayrıca kişilerin Sodexo, Multinet ve Ticket gibi firmalar ile yapacakları anlaşmalar ile ayda bir kere kesilen faturalar da belge yerine geçmekte ve vergiden indirim sağlamaktadır. Son olarak kişilerin personellerine ödedikleri yemek parası da bordrolara yazılabilir ve vergiden düşme işlemi sağlanabilir.

Araç Giderleri

Araç giderleri şahıs şirketinden gider göstermek için en iyi yöntemlerden birisidir. Kişiler vergi dairelerine verilen dilekçe ile birlikte araç için gerekli olan yıkama, benzin ve otopark gibi giderleri vergiden düşebilirler. Aynı zamanda kasko, servis vb. gibi ücretlerin de %70’i gider olarak gösterilerek vergiden düşülebilir. Kişiler sıfır araç satın alıyor ise ve bu aracın değeri 300.000 TL’den fazla değil ise, ÖTV ve KDV’nin tamamı gider olarak gösterilebilir. Araç kiralama ücretleri de 5.500 TL’yi aşmadığı takdirde tüm şirket türlerinde gider olarak gösterilebilir. Belirtilen tutarı aşan ödemeler ne yazık ki gider olarak dikkate alınmamaktadır.

Fişler

Fişler de gider olarak gösterilebilir. Her ne kadar faturalar ile gider göstermek daha sağlıklı ve verimli olsa da Yemek, kırtasiye, temizlik vb. gibi işlemler sonucunda alınan fişler de vergiden düşülebilir. Gider olarak gösterilebilen fişler oldukça fazladır ve kişiler bu sayede daha az vergi ödeyebilirler. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey sadece kredi kartı sliplerinin değil aynı zamanda alınan ürünün fişinin de muhafaza edilmesidir. Şahıs şirketinden gider göstermek için en iyi yöntemler

Finans Haberleri