Ekonomist Selçuk Geçer'den Dolar Kuru Yorumu: Yeni Fon Geliyor Olabilir, O Rakamları Takip Edin!

Ekonomi piyasalarına ve özellikle dolar kuruna ilişkin yaptığı yorumlar ile dikkat çeken isimlerden birisi olan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun hareketliğine ve hükümetin kura ilişkin adımlarına yönelik açıklamalarda bulundu. İşte Ekonomist Geçer...

Yatırımcılar ve diğer vatandaşlar tarafından yakından takip edilen uzmanlardan olan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin güncel tahminlerini yayınladı.

“16 TL Taban Seviye Olacak!”

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinde hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında gözlenen yüksek seviyelere karşın can alıcı tespitlerde bulunan ve hükümeti, aldıkları piyasa müdahale kararları kapsamında zaman zaman eleştiren Ekonomist Selçuk Geçer, açıklanan son FED faiz artırımı kararından bu yana yükselişini sürdüren ve dün itibari ile 17 TL’lik seviyeyi aşan dolar kuruna ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Şahsi Youtube kanaları üzerinden döviz kurlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, endişelendiren yorumlar yaptı. Ekonomist Geçer, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Erdoğan ile Sayın Nebati’nin açıklamaları bizlere kuru bu seviyelerde tutmayacaklarını gösteriyor. Ben, dolar kurunun 16 TL’lik seviyesinden taban seviye olduğunu tahmin ediyorum. 20 Aralık tarihinden önce 10 TL ile eş değer yani. Bu durumunda önümüzde günlerde 23, 24, 25 TL seviyesine doğru yol alacağını düşünüyorum.”

Ekonomistten Fon Tahmini!

Dolar kuruna ilişkin tahminlerini sıralamaya devam eden Ekonomist Geçer, dikkat çeken bir yorumda bulundu. Geçer “Sayın Erdoğan, Sayın Nebati veya Merkez Bankası başkanı yaptıkları açıklamalar ile birlikte kurun yükselişini daha da tetikler ve seviye 26 TL’ye kadar yükselirse, anlayalım ki yeni bir fon geliyor” ifadelerini kullandı.

“Operasyon Yapılacak!”

Ekonomist Geçer, dolar kuruna ilişkin tahminlerini şu sözler ile devam ettirdi: “Doların 25-26 TL seviyesine kadar çıkacağını sonrasında da bir gece yarısı operasyonu ile 16- 17 TL seviyelerine düşürüleceğini düşünüyorum. Sonra da “doları nasıl düşürdük?” diyecekler. Ben, doları 12 TL seviyelerine kadar düşüreceklerine inanmıyorum. Zaten bozuk olan dengeleri, iyice alt üst ederler.”

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler uzman yorumlarına aittir.

Finans Haberleri