Devlet destekli işyeri açma kredisi duyuruldu: Kredi veren bankalar hangileridir?

Yeni bir iş kolu kurmak isteyenler nakit çözüm arayışında bulunanlar için bankalar devlet destekli düşük faizli kredi kampanyalarını duyurdu. Ek bir bedel ödemeden faizsiz iş yeri açma kredisi veren bankalar detayları ile haberimizde…

İş yeri açabilmek için ana sermaye ihtiyacı duyanlar bankaların sunduğu iş kurma kredisine başvurabiliyor belirli başvuru şartlarını karşılayanlar devlet bankaları ve özel bankaların sunduğu şartsız ve kefilsiz kredi kampanyalarına katılabilir. Acil nakit ihtiyacına çözüm sunan bankaların sunduğu iş yeri açma kredisine başvuruda bulunabilmek için belirli belgelere sahip olmak gerekiyor.

Şartları karşılayan tüm girişimciler yeni bir iş sektörüne atılabilmek için kredi başvurusunun onayını kısa sürede alabiliyor. Bunun için öncelikle kredi veren bankalara gidilerek başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Ön başvuru süreci bireysel TC kimlik numarası ile beraber müracaat edildiğinde detaylı olarak öğrenilebiliyor.

İŞYERİ AÇMA KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

İş yeri açma kredisi başvurusu için her bankanın belirli şartları bulunuyor. Bu özel şartlara dikkat ederek belgeleri bulundurmak yeterli oluyor. Yalnızca bankalar değil yeni bir iş sektörüne atılmak isteyen girişimcilere özel devlet destekli, ön ödemesiz, ertelemeli ya da hibe fırsatı da sunuluyor. KOBİ desteğinden yararlanabilmek için KOSGEB ile anlaşmalı bulunan bankalar yardımıyla kredi başvurusu sağlanabilir.

İŞYERİ AÇMA KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yeni bir iş sektörü oluşturabilmek ve iş yerini açabilmek için belirli şartları karşılamak gerekiyor. Düşük faizli kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin şu kriterlere uygun olması gerekiyor:

  • Kurum tarafından istenen belgeler doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.
  • Kredi riski notu olumlu olmalıdır.
  • Ödemeyi sağlayabilecek düzenli bir gelir kaynağı bulunmalıdır.
  • Başvuruda bulunacak olan kişinin 18 yaşını doldurmuş TC vatandaşı olması gerekir.
  • Banka başvuruları sırasında adli sicili kaydı üzerinden temiz olunduğuna dair belge sunulmalıdır.

İŞYERİ AÇMA KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

İşyeri açabilmek ve kendi mesleğini yapabilmek için iş kurma kredisi başvurusunu kabul eden belirli bankalar bulunur. İş kurma kredisi veren bankalar arasında şunlar yer alır:

  • Yapı Kredi
  • Akbank
  • Garanti BBVA
  • TEB Taksitli Ticari Kredi
  • İş Bankası İşyeri Kredisi
  • ING Kobi
  • DenizBank
  • Şekerbank
  • Halkbank Sıfır Faizli Esnaf Kredisi

İŞYERİ AÇMA DESTEĞİ KOSGEB VE İŞKUR NE KADAR VERİYOR?

Yeni bir iş kolu oluşturmak isteyenler fakat Kredi başvurusunu hangi kuruma ve hangi banka aracılığı ile yapacak olduğunu bilmeyenler için bu yazı rehber niteliği oluşturuyor. İş yeri açabilmek için KOSGEB'ten devlet desteği almak isteyenler Akbank aracılığı ile konut ve işyeri kredisine başvurabilir. 60 ay vadeli olarak sunulan kredi fırsatı banka şubelerine gidilerek yapılacak başvurularla değerlendirilebilir. İŞKUR aracılığı ile %75 ekspertiz değeri üzerinden İş Bankası dükkan açma kredisi kullanılabilir. 60 ay vade ile sunulan hizmetten bankaya giderek yapılacak müracaat sonrası faydalanmaya başlanabilir.

İŞYERİ AÇMA DESTEĞİ DEVLET DESTEKLİ ESNAF KREDİSİ NEDİR?

Devletin sunduğu kredi destekleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığının belirli şartları karşılayan girişimcilere yönelik Halkbank 0 faizli esnaf kredisi kampanyası duyuruldu. 60 ay vadeli olarak sunulan bu fırsat ustalık belgesi olanlar, Genç girişimciler ve kaybolmaya yüz tutmuş meslek dalları ile ilgili faaliyette bulunacak olanları sunuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş yeri açabilmek isteyen genç girişimcileri teşvik kampanyası duyuruldu. Vakıfbank üzerinden 3 ile 120 ay arası vade fırsatı ile %75 ekspertiz değeri üzerinden kredi kullanım fırsatı sunuluyor. Buna benzeyen bir teklifi de QNB Finansbank yapıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığı ile KOBİ'lere özel 120 ay vadeli ve ipotek teminatlı taksitli kredi kampanyasını duyurdu.

ING BANK 100 BİN TL ACİL İŞYERİ KREDİSİ VERİYOR!

Acil nakit ihtiyacını karşılamayı sağlayacak 36 ay vadeli iş yeri açma kredisi kampanyalarına ING bank bir yenisini daha ekliyor. 100.000 TL'ye kadar sunulan limit ile yeni iş yeri açma kredisi aylık taksitlerle geri ödenebiliyor.

Finans Haberleri