Çiftçilerin Dikkatine: Tarım ve Orman Bakanı Faizsiz Nakit Avansların Hesaplara Yattığını Açıkladı!

Ülke içi üretimin arttırılması amacı ile çiftçilere destek çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, faizsiz nakit avans ödemelerinin 24 Mayıs tarihinde hesaplara aktarılmaya başladığını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak çiftçilere yeni desteğin müjdesini verdi. Bakan Kirişçi, bu yıl içerisinde pancar ekecek olan çiftçilere ton başına 70 TL’ye kadar avans ödemesi yapılacağını bildirdi.

Çiftçiye Bir Destek Ödemesi Daha Müjdelendi!

Hem ülkemizi hem de diğer dünya ülkelerini etkisi altına almaya başlayan iklim krizi, tarım arazilerinde gözlenen olumsuz gelişmeler ile kendini gösterdi. Arazilerde oluşan kuraklık yüzdelerinin artması, tarımsal faaliyetlerin sekteye uğramasına sebep oldu. Ek olarak Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte de bazı tedarik problemlerinin yaşanması, ülkeler içi tarım ürünlerinin azalmasına yol açtı.

Tüm bu olumsuz tarımsal gelişmeler neticesinde harekete geçen Türkiye Cumhuriyeti, Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile finanse edilecek olan çiftçi desteklerini tek tek duyurdu. Daha önce duyurulmuş olan mazot, organik tarım, gübre, nadas, toprak analizi destek ödemelerinden sonra, bir müjde daha geldi. Söz konusu yeni destek müjdesini, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi resmi Twitter hesabı aracılığı ile duyurdu.

Bakan Kirişçi’den Paylaşım!

Çiftçilere verilen destekleri daha önce duyuran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, resmi Twitter hesabı aracılığı ile bir yazı paylaşarak, yeni bir destek müjdesi daha verdi. Bakan Kirişçi, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Türkşeker ile “Sözleşmeli Tarım” kapsamında pancar eken 28.800 çiftçiye toplam 490 milyon TL tutarında nakdi avans hizmeti verilecek.”

Destek Detayları Belli Oldu!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin pancar ekimi yapan veya yapacak olan çiftçilere verdiği müjdeden sonra destek paketinin içeriği merak edildi. Söz konusu destek düzenlemeleri, şu şekilde sıralandı:

  • Nakit avans ödemesi 5 kere yapılacak
  • Elektrik, sulama ve mazot giderleri için Türkşeker’den faizsiz avans hizmeti sunulacak
  • 1 ton pancara 70 TL avans ödemesi yapılacak

Finans Haberleri