Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı: "Temmuz'da bütün çalışanlarımızın yüzünü güldüreceğiz"

Artan enflasyon ile birlikte hayat pahalılığı her geçen gün tartışılan Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Temmuz ayına kısa bir süre kala herkesin merak ettiği konu ile ilgili açıklamalarda bulundu."Butün çalışanlarımızın yüzünü güldüreceğiz"

Artan enflasyon ile birlikte hayat pahalılığı her geçen gün tartışılan Türkiye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika yaptığı açıklaması ile birlikte vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Türkiye'de asgari ücrete Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği tartışmaları yapılırken bu süreçte ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklamalar geldi.

VEDAT BİLGİN'DEN TEMMUZ ZAMMI SİNYALİ

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenen gelişmeler arasında yer alan Temmuz ayına yaklaşıldıkça haberler gelmeye devam ediyor. Hükümet kanadında Temmuz ayında gerçekleştirilmesi beklenen Temmuz zammına ilişkin art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu süreçte ise son gelen açıklama ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından geldi. Vedat Bilgin ise ifadelerinde şunları belirtti:

"Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzde Temmuz dönemi var.

Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan gelen açıklamalar ile birlikte vatandaşlar için müjdeli haberi vermişti. Memura ve emekliye kesin zam yapılacak iken asgari ücretliye ise zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Vedat Bilgin'in bugün ki açıklamaları sonrasında ise akıllara Erdoğan'ın geçen günlerde yaptığı her kesimi rahatlatacağız açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM’in düzenlediği İhracatın Şampiyonları ödül töreninde, “Türkiye ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Temmuz ayında enflasyon farkıyla, ocak ayında yapılacak düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız. 2023 Şubat-Mart ayından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız. Mücbir sebepler bu tarihin yılbaşı sonrasına kaymasına neden olmuştur” ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Gündemde en yoğun ana konu maddeleri arasında yer alan asgari ücret için her geçen gün sıcak gelişmeler yaşanıyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından bugün yapılan açıklamalar ile birlikte "Bütün çalışanlarımızın yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" ifadelerine yer verildi.

Tüm çalışanlardan bahsedilmesi sonrasında ise asgari ücretli için zam yapılacağına ilişkin tahminlerde bulunuluyor.

Finans Haberleri