Uzman İsim Yorumladı! Asgari Ücret 5500 TL’yi Geçecek mi?

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılması beklenen zamla birlikte asgari ücrete de zam yapılması bekleniyor. Peki bu zam oranı hangi duruma göre belirlenecek? Uzman isimden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olan ara zam yapılması tüm vatandaşların istediği bir durum haline geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar kesinleşmeye başlarken asgari ücretinde artıp artmayacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklama ile birlikte tüm vatandaşların gelirlerinin artması için talimat verildiği duyuruldu. Yapılacak çalışma ile birlikte vatandaşlar artan enflasyonun altında ezilmeden rahat bir şekilde yaşamını sürdürmeye devam edecek.

Yapılan çalışmanın gündemde olmasıyla birlikte uzman kişilerden asgari ücretin ne kadar olacağına dair çeşitli açıklamalar yapılmakta. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaşlara yapılacak yeni zamlar belli olacak. 2022 Ocak ayında yapılan yüzde 50,5’lik asgari ücret artışı ilk başta vatandaşları sevindirirken hayat pahalılığının artmasıyla birlikte tekrar zam beklentisi oluşturdu. Enflasyon oranlarının sürekli olarak artması ülkemizdeki pahalılığı gün geçtikçe arttırmaya devam ettiriyor. Hal böyle olunca asgari ücretin de temmuz ayında tekrardan artırılması gündeme gelmiş oldu. Birçok isim yeni yapılacak zamlar hakkında tahminde bulundu.

Konuyla ilgili olarak konuşan Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay arasında dün gerçekleşen görüşme sonrasında yapılan açıklamalar ise bu düzenlemenin artık çok uzak olmadığını düşündürüyor. Özellikle sabit gelirlinin yaşam şartlarında enflasyondan kaynaklı tahribatların giderilmesi düşüncesi göz önüne alındığında yıl başında yapılan asgari ücret zammına ek olarak yüzde 30 civarında bir artışın yapılabileceği görülüyor” ifadelerini kullandı. Uzman isim tarafından yapılan açıklama sonucunda asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Yapılan değerlendirme sonucunda asgari ücretin 5500 TL’yi bulacağı öngörülmekte. İlerleyen dönemlerde yapılan çalışmaların daha detaylı şekilde açıklanmasıyla bu rakam netleşebilir. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarının ne yönde artacağı belli olurken asgari ücretlerin de artış oranı bu verilere göre belirlenecek. Yapılan çalışmayla birlikte asgari ücretin artması sağlanarak vatandaşların ekonomik sıkıntıları giderilmeye çalışılacak. Memur ve emekli maaşlarının enflasyon oranlarına göre yeniden hesaplanmasıyla birlikte büyük sorunların önüne geçilmesi beklenmekte. Yapılacak zam temmuz ayında netlik kazanacak.

Ekonomi Haberleri