Kurban Yardım Parası Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Kurban bayramına sayılı günler kala ihtiyacı olan vatandaşlar için kurban yardımı parası verilecek. Kurban yardım parası almak için hangi şartlar gerekli? Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Vatandaşlar için kurban yardım parası yatırılırken hangi şartlar üzerinden değerlendirme yapıldığı merak edilmeye başlandı. İhtiyacı olan vatandaşlar yardım parasını alabilmek için nereye başvuruda bulunacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurban yardım parası verileceği açıklanırken, vatandaşlar bu soruların cevabını aramaya başladı. İhtiyacı olan kişilere kurban bayramında destek verilerek ihtiyaçların karşılanması sağlanacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurusu olumlu sonuçlandırılan kişilere PTT üzerinden yardım parası hesaplarına aktarılacak. Her yıl dar gelirli vatandaşlar için sunulan bu para yardımı ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarının bir kısmı karşılanmış olmakta. Yapılan yardımla birlikte kurban bayramında giderlerin bir kısmı da karşılanabilecek. Para yardımının başvuruyla yapılması nedeniyle vatandaşların bazı şartlara sahip olması beklenmekte. İhtiyaç olan kişilerin hizmetten faydalanması için bu şartlar eksiksiz şekilde yerine getirilmesi gerekiyor.

Her sene yapılan kurban yardım parası Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmakta. Başvuru ile alınabilen yardım parasından sadece bazı vatandaşlar yararlanabiliyor. Para desteği alacak olan vatandaşların herhangi bir başka sosyal yardımdan faydalanmaması gerekiyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre kurban yardımından faydalanacak kişiler şu şekilde;

  • Destek kapsamında başka bir nakit desteği almayanlar,
  • Sabit gelir ve aylığı olmayanlar,
  • İŞKUR işsizlik ödeneğinden yararlanmayanlar,
  • İŞKUR kısa çalışma ödeneği almayanlar destekten yararlanabilirler. Bu şartlara uymayıp başvuru yapanların başvurusu değerlendirilmeyecektir.

Bu şartları karşılayan kişiler başvuruda bulunarak 1100 TL'lik kurban yardım parasını alabilecek. Kurban yardım parasını almak isteyen kişiler E-devlet üzerinden kendi bilgilerini giriş yaparak ilgili kısımdaki formları doldurmaları gerekmekte. E-devlet üzerinden yapılan başvuru sonucunda onay alan kişiler PTT üzerinden paralarını çekebilecek. Açık kapı sistemi üzerinden yapılacak kurban parası yardımı hafta içi mesai saatleri içerisinde e-devlet sitesine giriş yaparak başvuruda bulunabilecek. 18 yaşını dolduran ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kişiler kısa süre içerisinde başvurularını tamamlayabilmekte. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak herkes kendi bilgilerini doğru ve eksiksiz ilgili alanlara girmesi gerekmektedir. Başvuru sonrasında ilgili alan üzerinden başvurunun sonucuna bakılabilmektedir.

Ekonomi Haberleri