Kiracıları yakından ilgilendiriyor: Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı! Kira artışı yüzde 25'den fazla arttırılamayacak!

Artan konut fiyatları ile birlikte yükselen kira fiyatları için düzenleme geleceği açıklanan hükümette bugün Adalet Bakanı Bozdağ açıklamalarda bulundu. Kira artışı yüzde 25'den fazla arttırılamayacak!

Artan konut fiyatları ile birlikte yükselen kira fiyatları için düzenleme geleceği açıklanan hükümette bugün Adalet Bakanı Bozdağ açıklamalarda bulundu. Kameraların karşısına geçen Adalet Bakanı Bozdağ, kira düzenlemeleri hakkında konuşurken 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yenilenecek olan kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yıla oranla yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı. İşte detaylar..

8 Haziran (Bugün) Türkiye'de milyonların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan kira düzenlemelerine dair yapılan çalışmalarda sona gelindi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda ise kira artışlarına sınır getirildi. Kira artış sınırı geçen sene bu ay ki rakamların maksimum %25 fazlası olabileceği iletildi.

ARTIŞ ORANI YÜZDE 25'İ AŞMAYACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamalar sonrasında 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini söyledi. Bunun üzerindeki artışlar geçerli olmayacak.

KİRA DÜZENLEMELERİ NE KADAR SÜREYLE GEÇERLİ OLACAK?

Borçlar Kanunu'nda yapılacak geçici düzenlemelerin 1 yıllık bir süreyi kapsayacağı ifade edildi. Gelen bu bilgiler sonrasında ise kira düzenlemelerine dair değişikliklerin kısa süre içerisinde tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

KİRACILARIN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Yeni yıl ile birlikte Türkiye'de artan konut fiyatları sonrasında vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada ve oldukları her yerde paylaşıyordu. Dövizin yükselmesi ile birlikte inşaat giderleri artarken müteahhitlerin fiyatları yükseltmesi sonrasında ev sahipleri de fiyatları bu oranda yükseltti.

Ev fiyatlarının son yıllara oranla bu denli artışı bu sene vatandaşın cebini yakmaya devam ederken artan konut fiyatlarının etkisi kira artışlarında görülmüştü. Bugün yapılan açıklama ile birlikte artışlarda oran yüzde 25'i geçemeyeceğini açıkladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama sonrasında kira artışlarına bir sınırlama getirildi.

Buna göre ise geçen sene Temmuz ayında 1000 TL olan kira sözleşmeleri bu sene yenilenme sürecinde maksimum 1250 TL olarak artış göstermesi gerekiyor. Ev sahiplerini ilgilendiren bu düzenlemelerde kanuna uyulmaması durumunda ise cezai yaptırımlar gibi birçok durum söz konusu olacak. Yapılan bu açıklamalar kiracıların haklarını korumaya yönelik olurken ev sahipleri ise boş dairelerinde istedikleri fiyat skalasında kira vermelerine ilişkin serbest piyasada tehdit oluşturacağı ifade edildi.

Ekonomi Haberleri