EYT'de son gelişmeler! EYT'de Yasa Çıktı Mı? EYT, Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaşları Açıklandı Mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarına çözüm çıktı mı yasa geliyor mu? Hangi şartları sağlayanların emeklilik sorunu çözülecek Bakan Bilgin ve AK Parti Grup Başkan vekili açıkladı. Haberin bütün detayları gursesgazetesi.com'da...

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarına çözüm çıktı mı yasa geliyor mu? Hangi şartları sağlayanların emeklilik sorunu çözülecek Bakan Bilgin ve AK Parti Grup Başkan vekili açıkladı. Türkiye'nin şuan da gözü kulağı Ramazan Bayramı öncesi ilk hedef Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yasa çıkacak mı yoksa bayram sonrasına çözüm gelecek. Emekli, Memur ve Asgari ücretlilerin maaşlarında enflasyon üzerinden iyileştirmeler geleceğine dair açıklamalar geldi. Türkiye'de son 3 aydır üst üste açıklanan enflasyon verileri sonrası özellikle temel gıda ürünlerinde fiyat artışları emekçinin alım gücünü zorlaştıracak noktaya geldi. Asgari ve emekli ücretlerinde enflasyon üzerinden ciddi oranda artış geleceği öngörülüyor. Türkiye'de şuan temel 5 madde EYT, Asgari ücret, emekli ve memur maaşları, Ek 3600 gösterge ve sözleşmelilere kadro gündem maddeleridir. Türkiye'de sayıları yaklaşık 5 milyona yaklaşan EYT'lilerin yıllardır bekledikleri arayışa AK Parti hükümeti çare bulabilecek mi veya çözüm önerilerinde ön şart mı koşulacak yasa nasıl çıkacak önümüzdeki günlerde veyahut bayram sonrası kabineden çıkacak karara bağlanacak.

EYT'de Çözüm Önerileri!

1999 yılında normal şartlarda emekli olmaya hak kazanan fakat çıkan yasa sonrası bir çoğunun emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılıyor. Çözüm önerilerinin başında sigorta primi, yaş aralığı ve tamamlaması gereken yükümlülükler üzerine çalışmalar olabileceği düşünülmektedir. EYT probleminin ortaya çıkış şeklinin bir çok nedeni bulunuyor. Bu durumun böyle olma sebebi üst üste gelen iktidarların emekli yaşını düşürmesi, yükseltmesi veya sabit tutma eğilimine yönelik atılan adımlarda bir çok emekçinin hakkı söz konusu olmaya başladı. Çalışanlar geçmiş yıllar emeklilik yaşı için 43,47 ve 51 yaşı beklemesine sigorta primini tamamlaması rağmen emekli olma yaşını beklemektedir. Geçmiş yıllarda yürürlükte olan emeklilik şartlarını çalıştıkları dönemde karşılayan yıllardır emekli olmayı dört gözle bekleyen işçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için yıllardır çaba sarf etmektedir.

EYT'lilerin elinde bulundurdukları gücün temsili 5 milyon kişi gelecek seçimde neredeyse %8'lik oy potansiyeline sahip. Bu kişilerin sorunlarına çözüm bulan kişilerin iktidarda ciddi güç elde etmesi anlamına geliyor.

Ekonomi Haberleri