2022 Üniversitelerde finale girmeden büte girilir mi?

Üniversitelerde okulların kapanmasına kısa bir süre kalırken final sınavı haftasına giren öğrencilerin sık araştırdığı konular arasında yer alan final - büt ilişkisi ile ilgili sorgulamalar yapılıyor. 2022 Üniversitelerde finale girmeden büte girilir mi?

Üniversitelerde okulların kapanmasına kısa bir süre kalırken final sınavı haftasına giren öğrencilerin sık araştırdığı konular arasında yer alan final - büt ilişkisi ile ilgili sorgulamalar yapılıyor. Öğrencilerin son günlerde çok sık araştırdığı konular arasında yer alan final sınavına girmeden büt sınavına girilir mi sorusunun yanıtı belli oldu.

Üniversitelerden üniversitelere göre farklı sistemler uygulansa da genel olarak bu konu ile ilgili tek bir bilgi bulunmaktadır. Üniversitelerde lisans ve önlisans eğitimlerinde uygulanan mevzuat kuralları çerçevesinde finale girmeden büt sınavına girilip girilmediği araştırılıyor. Peki 2022 yılında üniversitelerde final sınavına girmeden büt sınavına girilir mi detaylar ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Öğrenciler son günlerde arama motorlarında sık olarak "finale girmeden büte girilir mi" sorgulamaları yapmaya başladı. İşte soruların tüm yanıtları..

FİNALE GİRMEDEN BÜTE GİRİLİR Mİ?

Öğrenciler final sınavına girmedikleri veyahut da giremedikleri süreçte büt sınavına girip giremediklerini araştırmaya başladı. Bu süreçte ise öğrencilerin doğal olarak en merak ettiği konular arasında yer alan finale girmeden büte girme işlemi için ise sorgulamalar yapılıyor. Şanslarını bir sonraki sınavda kullanıp kullanamayacaklarını öğrenmek isteyen öğrenciler için büt sınavları dersin sınavına girebilmeleri için son hak olarak görülmektedir. Genel olarak ise bu sınavlar, normal sınava girerek başarısız olan öğrenciler için tamamlama sınavı olarak görülmektedir. Bütünleme sınavlarının asıl amacında öğrencilerin vize ve finalde aldıkları düşük notlarını telafi etme ve dersten geçmeleri için son şans olarak görülmektedir.

Vize ve final sınavlarına giriş sağlayamayan öğrenciler için durum biraz daha değişkenlik gösterirken üniversitelerin uyguladıkları eğitim politikasına göre değişiklikler yaşanmaktadır. Her üniversite kendi eğitim modeli uygulamasını yaparken Türkiye'de en fazla öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi tarafından bu konu şu şekilde özetlenmiş;

“Dersin dönem sonu/yıl sonu sınavına girme koşulunu sağlamasına rağmen sınava girmeyen ya da girdiği dönem sonu/yıl sonu sınavı sonunda harf notu FF veya YZ olan öğrenciye, bütünleme sınav hakkı verilir.”

Eğitim Haberleri