Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İl Özel İdare Dairesi, belediyeler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Bürosu (YIKOB) bünyesindeki tahsilat dairelerine ilk taksit 1 Şubat olup, SGK'ya ödenecek olan tutarların ilk taksitiyse 1 Mart tarihine kadar ödenecektir.
Emlak Vergisi Borcu Nasıl Silinir?
- Bir emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenmek ve onaylamak isteyen vatandaşlar, belediyelere gitmeli veya Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan e-Devlet aracılığıyla çevrimiçi bilgi almalıdır.
- 2020 senesi için emlak değerleri Muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebilirsiniz.
- Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler belediyeden veya bu işlemle ilgili online işlemden de öğrenebilirler.
- Belediye "e-belediye " sistemini kullanıyorsa, sorgulamalar bu sistem kullanılarak yapılabilir. Aynı zamanda intenet üzerinden online ödeme yapılabilir.
- Ayrıca, sorgulamalar Vergi Dairesinin intenet sitesi üzerinden de yapılabilir.
- T.C. Kimlik numarası, kimlik kartı seri numarası ve anne kızlık soyadı gibi bilgiler girilmeli ve güvenlik kodu doğrulanmalıdır. Ardından açılan ekranda borç sorgulanabilir.
Emlak Vergisi Yapılandırma Başvuru
Bir emlak vergisi yapılandırması, vergi, eğitim veya katkı kredisi, idari para cezası başvurusu www.gib.gov.tr adresinde bulunabilir. İlgili vergi dairesinin adresi, şahsen veya posta yoluyla yapılabilir.
SGK'ya borçlu olunan borçlar için işverenler e-sigorta ile online, SGK yönetimine şahsen veya posta yoluyla başvurabilirler. Genel sağlık sigortası borcu için başvuru zorunluluğu bulunmamakla birlikte emlak vergisi ve su borcu başvurusunun adresi belediyelerdir.
Emlak vergisi borcu hesaplama 2020
Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak.
Peşin ödemenin ilk taksitte yapılması durumunda Yİ-ÜFE tutarı %90, trafik cezaları ve diğer idari para cezaları %25 oranında azaltılır. Taksitli ödemede belirlenen katsayı, anapara ve YİÜFE tutarını içeren borcun hesaplanmasında kullanılacaktır.