Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar KOSGEB tarafından verilen destekleri yakından takip etmekteler. 1990 senesinden şimdiye kadar karşılıksız ve karşılıklı olarak destekler vermekte olan KOSGEB vatandaşların ilk duraklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
KOSGEB Ne İşe Yarar?
KOSGEB sayesinde girişimciler hem eğitim konusunda hem de maddi konuda desteklenmektedirler. Ülke ekonomisine faydası olacağı düşünülen projelere maddi anlamda verilen kredilerle geri ödemeli ya da geri ödemesiz olarak destekler.
KOSGEB Koşulları
Öncelikli olarak kurumun girişimcilik eğitiminin bitirilmesi gerekmektedir. Sertifikanın alınması sonrasında şirketin kurulması, ortaklı şirket olması halinde de %30 oranında hisse sahibi olunması gerekmektedir. Genellikle erkek girişimciler için %60, kadın girişimciler için ise %70 oranında destek sağlanmaktadır.
Şirket adına yapılan harcamaların gider olarak gösterilmesi halinde faturalar üzerinden destekler verilmektedir. Bu faturalar KOSGEB kapsamında belirtildiğinde destek oranı bunlara göre tespit edilmektedir. Verilen destek ile şirket kapsamına alınan demirbaşların 3 sene içinde satılması mümkün olmamaktadır.
KOSGEB’den Kimler Faydalanır?
KOGEB kapsamında verilen desteklerden faydalanabilmek için öncelikle ilgili eğitimlerin alınması gerekmektedir. Genç Girişimciler Programına katılım gösterilmesi sonrasında KOBİ beyannamesi, Beyanname Kontrolü ve desteklerini başvuru yapılması gerekli olmaktadır.