Koronaviüsle mücadele kapsamında ülkenin gençlerini korumaya yönelik alınan okulların tatil edilmesi hususu ve daha sonrasında uygulanan 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı sonrasında canları sıkılan pek çok MEB okullarına giden öğrenci okulların ne zaman açılacağını merak etmeye başladı.
Okullarda EBA TV üzerinden devam eden eğitimler sayesinde devam edilirken pek çok veli ve öğrenci okulların ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Online Eğitimin ne zaman biteceğine okulların yüz yüze eğitime ne zaman geçeceği konusunda açıklama yapan Ziya Selçuk önemli detayların altını çizdi.
Okullar ne zaman açılacak?
25 Mart Çarşamba günü Bilim Kurulundan alınan kararlar sonrasında okulların tatil edildiği ve 30 Nisan’a kadarda eğitimlerin EBA TV üzerinden gerçekleşeceği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında şunların altını çizdi:
“Eğitimde elbette kayıplar olacaktır. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurlulunn önerisiyle önümüzdeki süreci bir mütted daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu. Bizim hazırlığımız olduğu için çalışmalarımızı daha geliştirerek ihtiyaçları karşılayacağız. Zaman zaman kamuoyunu da bilgilendireceğiz. Öncelikle çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım.”
LGS nasıl yapılacak?
Tüm güncel iş ilanlarından en yeni teknolojik gelişmelere kadar merak ettiğin haberlere hemen ulaşmak istiyorsan, sen de Haberport mobil uygulamasını indir!>>>Android Uygulaması Linki - İOS Uygulaması LİNKİ
Tüm gelişmeler anında ekranında! Haberport’u Instagram’da takip ettikten sonra bildirimleri açmayı unutma! >>> Haberport İnstagram Hesabını Takip Et
En kritik gelişmeler, en tarafsız yorumcuların kalemiyle Haberport Facebook grubunda! Şimdi sen de katıl! >>>Haberport Facebook Grubunda Sen de Yerini Al!